Internet de les coses per a tota la ciutadania

22 de juny de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • El pròxim dia 30 de juny, Las Naves en col·laboració amb Hackerspace València organitzen un esdeveniment per a empoderar a la ciutadania en l’ús de la recollida i gestió de dades a través de la tecnologia.
  • Aquest esdeveniment, que està dirigit per a tota aquella persona amb inquietuds en les tecnologies lliures, té com a objectiu acostar la tecnologia de la xarxa The Things Network a tota la ciutadania.

The Things Network és una xarxa per a Internet de les coses, lliure, gratuïta i col·laborativa, que ja està en marxa en altres ciutats com Madrid o Barcelona. Amb aquest esdeveniment es pren el pols per a veure la viabilitat de crear una comunitat pròpia a València.

Gràcies a aquesta tecnologia LoRaWAN i al projecte col·laboratiu The Things Network (TTN), les persones de manera voluntàries poden instal·lar sensors per a poder usar-ho lliure i gratuïtament.

D’aquesta manera, aquest moviment aporta un ventall molt ampli de beneficis per a la ciutadania i presenta un ampli panorama encara sense explorar. Per exemple, qualsevol persona o associació que vulga participar pot obtenir informació real de determinades molèsties que acuse en el seu moment a dia en el seu barri i saber, per exemple, quanta contaminació acústica hi ha en un lloc exacte, quin és el nivell de contaminació ambiental a través del nivell de CO2 en l’aire o quin és la velocitat dels vehicles que circulen per una via, entre uns altres.

Vols saber més sobre aquesta tecnologia?

Et convidem a participar en aquest esdeveniment que està estructurat en dos parteixes blocs diferents, matí i vesprada.

Al matí, Las Naves i Hackerspace han organitzat una sèrie de xarrades i a la vesprada hi ha un taller pràctic organitzat per Hackerspace.

Dissabte 30 de juny al matí

Tema: “Internet de les coses per a tota la ciutadania”

Horari: 11h a 13h / Lloc: Biblioteca de Las Naves

Inscripció ací

11h-12h: Xarrada “The Things Network, una xarxa de IoT para tod@s” impartida per Juan Félix Mateos, consultor de sistemes, formador en noves tecnologies i autor de diversos llibres sobre programació i Internet. Actualment imparteix l’assignatura de prototipat en el Màster d’Internet de les Coses de la Universitat d’Alcalá d’Henares.

En 2017 va iniciar la comunitat The Things Network Madrid, amb l’objectiu d’afavorir projectes socials relacionats amb Internet de les coses, com a mesuradors de contaminació i soroll, gestió d’espais, control del consum elèctric…

12h a 13h: Xarrada “La seguretat en les comunicacions del IoT” impartida per Alex Casanova, enginyer de Seguretat sènior i Fundador de la comunitat The Things Network València. En aquesta ponència es donarà un repàs als riscos i als mecanismes existents que permeten la protecció d’aquest tipus d’infraestructures i la seua informació.

Dissabte 30 de juny a la vesprada

Taller organitzat per Hackerspace València.

Tema: “Construeix la teua pròpia passarel·la i node LoRa amb The Things Network”

Horari: 16h a 19.30h / Lloc: Biblioteca de Las Naves

Inscripció ací

COMPARTEIX:
TW - FB