Innovació | València desenvoluparà una ferramenta per a adquirir mobiliari urbà sostenible

18 de abril de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’Ajuntament de València, a través d’InnDEA, participa en el projecte europeu Future -enmarcat dins del programa LIFE de la UE- junt a l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU, i els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats I Regions per al Reciclat I la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).
  • Aquesta setmana els socis del projecte mantenen una reunió de coordinació del projecte a Koprivnika, on també estarà València, i on posaran en comú els avanços que cadascú ha desenvolupat, així com es marcarà una fulla de ruta amb els següents passos a donar.

La ferramenta que es dissenyarà s’anomenarà GUF TOOL i permetrà la compra de mobiliari amb criteris mediambientalment sostenibles. El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris explica: “aquest projecte suposarà que el consistori valencià trie en les seues licitacions de compres un mobiliari urbà més respectuós amb el medi ambient”. La ferramenta està adreçada als responsables de compres d’aquest mobiliari, als quals guiarà durant el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que han d’incloure en els seus plecs de condicions, fins a l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per aconseguir una compra pública verda.

S’ha calculat que la incorporació d’aquestos productes sostenibles suposarà una reducció de fins un 26,5% del seu impacte sobre el calfament global, d’un 15,5% del consum d’energia i fins un 10,8% del volúmen de residus generats. Aquest projecte, a més, suposarà una ampliació del mercat europeu d’aquestos productes respectuosos amb el medi ambient i impulsarà la seua competitivitat a través de l’eco-innovació.

El projecte acabarà en 2018 i permetrà l’elaboració d’una guia de “compra verde” que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Aquesta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar aquestes compres com dels seus proveïdors.

Més info: http://www.life-future-project.eu/

COMPARTEIX:
TW - FB