InnDEA València participa en un projecte per a gestionar de manera intel·ligent l’aigua de pluja

1 de juliol de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* El projecte europeu CoSuDS té una durada de 6 mesos i té com a objectiu aplicar sistemes de drenatge sostenible en l’àmbit urbà.

* La Fundació InnDEA participa en aquest projecte junt amb la Universitat Politècnica de València (UPV), l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i l’Ajuntament de Castelló.

La setmana passada InnDEA València va participar, juntament amb els altres socis de CoSuDS, (Collaborative transition towards sustainable urban drainage), en el llançament d’aquest projecte, que el seu objectiu és desenvolupar una estratègia que contribuisca a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja, provant mesures innovadores que ja estan implementades en altres països de manera exitosa. El pilot d’aquest projecte es realitzarà a Castelló.

En línia amb el compromís d’aconseguir un desenvolupament urbà respectuós amb el medi ambient, el regidor d’Innovació i vicepresident de InnDEA València, Jordi Peris, ha explicat que la participació en aquest projecte “ens ajudarà a optimitzar la gestió de l’aigua de la pluja, explorar les possibilitats que ens ofereix. Són molts els beneficis que s’esperen obtenir d’una gestió hídrica més eficient, comptant especialment amb les noves tecnologies. La innovació al servei de la sostenibilitat urbana permet explorar noves vies respecte a la reutilització de l’aigua, per exemple, per a neteja o reg, la qual cosa té un impacte directe molt positiu ja no solament mediambientalment, sinó també econòmic ”, ha detallat el regidor.

Gràcies al projecte CoSuDS, es proposarà una alternativa per a desenvolupar una nova estratègia hídrica des d’un enfocament multisectorial, involucrant a autoritats locals, empresarials, entitats acadèmiques i a la ciutadania, les quals participaran en tres sessions de treball col·laboratives que es desenvoluparan de setembre a novembre d’aquest any.

CoSuDS és un projecte de 6 mesos de durada coordinat per la Universitat Politècnica de València i cofinançat pel programa Pathfinder, associat al tema Urban Transitions, de la plataforma europea Climate-KIC.

climate kic

COMPARTEIX:
TW - FB