InnDEA València llança el Concurs d’Idees Transition Cities per a projectes de lluita contra el canvi climàtic

4 de juliol de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* L’Ajuntament de València, a través d’InnDEA València, obri a partir de hui aquesta convocatòria, en la seua tercera edició, amb l’objectiu, un any més, de seleccionar projectes innovadors relacionats amb l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera, amb un enfocament social i que puguen aplicar-se a la nostra ciutat.

* A finals de mes es coneixeran els projectes guanyadors que optaran a finançament per desenvolupar els seus treballs. InnDEA destina un total de 37.500 euros per als projectes guanyadors.

Aquest concurs forma part del projecte Transition Cities impulsat per Climate-KIC, iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que impulsa la innovació en la batalla contra el canvi climàtic. En aquest projecte europeu participa València junt amb les ciutats de Birmingham, Bolonya, Mòdena, Budapest, Castelló, Frankfurt i Breslavia.

El Concurs d’Idees Transition Cities 2016, segons ha explicat el regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, “seleccionarà projectes innovadors relacionats amb l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Aquestos, a més, han de tenir un enfocament social i poder-se executar en la nostra ciutat”.

Peris ha subratllat que aquest concurs “és una iniciativa més que necessària per a la implicació en la lluita contra el canvi climàtic de tots i totes. Aquestos projectes innovadors que se seleccionaran no sols ens ajuden a construir la nostra estratègia, sinó també a aplicar-la i fer-la realitat»

Enguany els i les participants podran presentar projectes que complisquen quatre reptes: la conscienciació ciutadana sobre el canvi climàtic, propostes innovadores sobre eficiència energètica, solucions per combatre la pobresa energètica i idees per a contribuir en la millora de la mobilitat sostenible de la nostra ciutat.

El concurs té dos categories: “Experiment” per a projectes que desenvolupen idees innovadores completament noves; i “Service Innovation Grant” per a projectes que demostren l’aplicabilitat de la tecnologia ja existent a altres contextos, ja siguen: geogràfics, socials, econòmics, etc.

El jurat triarà d’entre els projectes presentats a 10 finalistes que exposaran a finals d’aquest mes els seus treballs, i posteriorment s’escollirà els projectes guanyadors en les dos categories. Les persones guanyadores aconseguiran el finançament per a desenvolupar els seus treballs amb pressupostos d’un màxim de 21.700€ per a la modalitat “Experiment”, i de 7.900€ per a dos subcategories en el de “Service Innovation Grant”·

Qui desitge participar en aquesta convocatòria, podrà trobar les bases i la sol·licitud per a presentar-se en el perfil del contractant de la pàgina web d’InnDEA, a l’enllaç:

www.inndeavalencia.com/coneix-nos/perfil-del-contractant

climatekic

COMPARTEIX:
TW - FB