InnDEA València i AVAESEN organitzen hui el congrés CLIMAVAL sobre solucions energètiques i economia circular en la indústria

19 de octubre de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* La jornada, que se celebra hui des de les 9:30h en Las Naves, compta amb la presència del Institut Valencià de Finances (IVF), Bankia o Finnova, entre d’altres, exposant solucions reals de finançament per a la indústria.

* El congrés analitza les últimes tecnologies i casos d’èxit en diferents sectors industrials, juntament amb algunes empreses protagonistes.

Les solucions energètiques i l’economia circular centren hui la major trobada entre indústria i sector energètic a Espanya, Climaval, que se celebra en Las Naves. Després del transport, la indústria és el sector que més energia consumeix a Espanya, amb un 28%. Dins del congrés, organitzat per AVAESEN i InnDEA València, s’analitzen les últimes tecnologies i casos d’èxit en diferents sectors industrials amb les empreses protagonistes, així com es parla de vies de finançament reals a dia de hui per a la indústria.

Una d’aquestes vies amb major dotació és la que llança la Unió Europea, que destina a desenvolupament industrial 350.000 milions d’euros fins a 2020, en programes com a Horitzó2020 o els Fons Estructurals i d’Inversió, entre d’altres. La política industrial és una de les prioritats de la UE, en diferents àrees estratègiques, amb especial recalcament en l’eficiència energètica com a complement a les energies renovables, i la digitalització industrial.

La UE té identificats subsectors amb major potencial d’estalvi d’energia, com són el de l’alimentació, el químic i la siderúrgia, sobre els quals tracta Climaval amb diferents empreses i casos pràctics.

En la taula de finançament i inversió es presenten els principals programes de la UE relacionats amb l’energia, el tipus d’empreses que es poden beneficiar dels recursos comunitaris, i quins són les millors opcions per a les empreses, si les subvencions a fons perdut, els préstecs o els diferents instruments financers.

La perspectiva d’inversors privats i de la banca, representada per Bankia, igual que els projectes d’indústria sostenible i circular que finança en aquests moments l’Institut Valencià de Finances, s’exposen també en Climaval.

El congrés explica també casos concrets d’empreses de la Comunitat Valenciana, com és el Grup Martínez, que trasllada la seua experiència i èxit en la implementació de mesures d’estalvi energètic. La indústria agroalimentària i de begudes és el primer sector industrial de l’economia espanyola, amb un pes del 23% en el total de la indústria nacional, i genera un 18% de l’ocupació amb les més de 20.000 empreses que el conformen. El conjunt del sector consumeix el 8,3% de l’energia de la indústria, i és un dels què més ha invertit en l’última dècada en mesures d’estalvi energètic per augmentar la seua competitivitat. A més, el congrés també compta amb líders en eficiència energètica i economia circular, amb solucions pioneres, com Acciona, Veolia o Grup Gimeno.

Més informació: www.avaesen.es/climaval

COMPARTEIX:
TW - FB