InnDEA premia en el Concurs Transition Cities a tres projectes que fomenten l’ús del transport públic i sostenible

27 de juliol de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

*En la categoria “Experiment” s’ha guardonat un projecte creat i dissenyat a València per millorar l’eficiència del servei de l’EMT i l’experiència dels usuaris i usuàries.

* En la categoria “Service Innovation Grant” s’han premiat dues idees que busquen el foment de la bicicleta i la disminució de l’ús del vehicle privat.

Las Naves van acollir ahir per la vesprada la final de la III edició del Concurs d’Idees Transition Cities, projecte impulsat per l’Ajuntament de València, a través de la Fundació InnDEA, i recolzat per la xarxa europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic.

El públic assistent a l’esdeveniment va poder conèixer de primera mà les idees innovadores que van quedar finalistes en la competició, en total es van exposar 10 projectes davant un jurat -composat per membres de l’Ajuntament de València, AVAESEN i Climate-Kic- que va ser l’encarregat de seleccionar les tres idees guardonades.

En concret, el jurat va seleccionar dos projectes dins de la categoria “Service Innovation Grant” dotada amb 7.900€. El primer projecte premiat va ser “Ciclogreen”, una plataforma online dissenyada per fomentar els desplaçaments sostenibles de la ciutadania. Per això, es planteja la novetat que tant les empreses com els comerços de proximitat, col·laboren incentivant a les persones amb punts convertibles en descomptes que es registraran a través d’una aplicació mòbil.

“En aquesta categoria hem premiat dues idees innovadores que de manera diferent busquen un mateix objectiu, fomentar l’ús de transport sostenible, disminuir l’ús del vehicle privat, i per tant, reduir les contaminacions de C02 al medi ambient”, va informar el regidor d’innovació i vicepresident de InnDEA València, Jordi Peris.

El segon dels projectes premiats va ser “Rutes Verds”, que proposa un estudi de rutes ambientalment òptimes per a vianants i per a ciclistes que fan més agradable l’experiència de transitar per elles. Peris, va explicar que gràcies a aquest projecte “els ciutadans i ciutadanes abans d’iniciar un trajecte podran consultar còmodament des del seu mòbil a través d’una app, quina ruta els pot resultar millor segons factors diversos com el trànsit, els gasos perjudicials per a la salut, la temperatura superficial o la vegetació, entre moltes altres variables”.

En la segona modalitat, denominada “Experiment” i que està dotada amb 21.700€, el projecte guanyador va ser “Smart Tracking”, el qual aporta una solució innovadora, amb tecnologia dissenyada a València, per millorar l’eficiència dels autobusos de l’EMT de València, així com proporciona comoditat dels usuaris i usuàries d’aquest servei.

Aquest projecte estudia el desplegament d’una xarxa de sensors sense fils per portar un control del moviment de les persones i del propi vehicle, per així obtenir dades reals de com les persones utilitzen el transport públic i així poder aplicar mesures que ajuden a millorar el servei.

Sobre aquest tema, el regidor va explicar que amb la implantació d’aquesta idea, extrapolable al Metro també, es podrà tenir informació detallada sobre quines són les rutes més transitades, el volum de passatgers i altres variables que ajuden a incrementar el grau de confort dels usuaris i usuàries i així fomentar el seu ús.

Fotos ací

https://youtu.be/pJ_rFhJ79zc

Logo

COMPARTEIX:
TW - FB