InnDEA identifica 32 reptes energètics de la ciutat per aportar solucions intel·ligents i aplicables

29 de abril de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

IMG_0110

Dins del projecte europeu Transition Cities, InnDEA València ha reunit aquesta setmana a representants de diverses entitats del sector de l’energia de València per plantejar reptes i identificar solucions smart.

Dels 32 reptes identificats, es començarà a treballar en quatre relacionats amb la pobresa energètica, la mobilitat, la conscienciació i formació i l’eficiència.

La Fundació InnDEA València ha reunit aquesta setmana a actors locals del sector de l’energia per identificar els reptes actuals als quals s’enfronta la ciutat i poder plantejar possibles solucions sostenibles que es puguen aplicar a la ciutat. La reunió s’inclou dins del projecte europeu Transition Cities, el qual tracta d’identificar les barreres en energia, transport i edificació de les ciutats, que impedeixen fer la transició cap a un model d’emissions zero. Aquest projecte europeu, està emmarcat, a més, dins de Climate-KIC, una associació europea de gran envergadura centrada en aquesta lluita contra el canvi climàtic.

La jornada de treball s’ha celebrat aquesta setmana en les instal·lacions de InnDEA València i han assistit representants de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), de l’Associació Valenciana d’empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN), de l’Institut d’Enginyeria Energètica de la UPV (IIE), de la Plataforma per un nou model energètic, de l’empresa VEOLIA, de la xarxa VIT Energia de InnDEA València, així com un membre de la Climate-KIC, qui ha treballat sobre la metodologia de treball emprada, així com sobre els mapes de ciutat presentats.

Durant la taula de treball els participants han pogut detectar 32 reptes generals en matèria d’energia que té València, dels quals s’han seleccionat quatre per estudiar-los detalladament i poder aportar solucions intel·ligents, reals i factibles. Els quatre reptes seleccionats han estat: “Conscienciació i formació segmentada”, “Gestió integral, eficient i sostenible de l’energia”, “Pobresa energètica” i “Mobilitat sostenible”.

El regidor d’Innovació i Vicepresident de InnDEA València, Jordi Peris, ha explicat el desafiament tan interessant que suposa per a l’Administració Pública poder solucionar les manques que té la seua ciutat en l’àmbit energètic mitjançant solucions intel·ligents, “ja que totes les solucions que aportem van a repercutir en la millora del medi ambient i en la qualitat de vida de la ciutadania”. Peris ha recordat, a més, que aquest projecte es complementa amb una sèrie d’iniciatives que estem duent a terme des de la regidoria d’Energies renovables i Canvi climàtic, com ara el mapa de pobresa energètica de la ciutat, el Pla d’Adaptació al canvi climàtic i també, amb l’Auditoria energètica que s’està fent de manera participativa des de tots els sectors implicats”.

A manera de conclusió, els actors locals van quedar d’acord a seguir treballant conjuntament per aportar solucions als 4 reptes a curt, mitjà i llarg termini, així com per seguir de manera paral·lela completant el mapa de la ciutat del sector de l’energia.

La propera reunió del projecte Transition Cities se celebrarà el 15 de juny a València, a la qual acudirà tots els socis del projecte europeu.

COMPARTEIX:
TW - FB