INGENIO i la Càtedra de Transició Energètica Urbana UPV-Las Naves organitzen un cicle de seminaris sobre transicions a la sostenibilitat

4 de febrer de 2021
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • INGENIO (CSIC-UPV) i la Càtedra de Transició Energètica Urbana UPV-Las Naves han organitzat un cicle de seminaris sobre Tecnologia, Innovació i Transicions a la Sostenibilitat. El cicle, que serà íntegrament en format virtual, començarà el pròxim 18 de febrer i comptarà amb 4 seminaris.
  • Tots els seminaris es realitzaran a les 12.00 a través de la plataforma Zoom. Per a poder assistir, és necessari registrar-se en el següent enllaç: https://bit.ly/seminarios21

Els seminaris versaran al voltant de dos grans tòpics: els fulls de ruta tecnològics i econòmics que s’obriran des d’aquest moment fins a 2050 i els canvis que provocarà la transició ecològica a les ciutats. A més, també s’abordarà com pot influir la transició ecològica a les ciutats en el rumb general de la transició.

El primer seminari, que serà el pròxim 18 de febrer, serà a càrrec de Gonzalo Sáenz de Miera, Doctor en Economia Aplicada i director de Canvi Climàtic d’Iberdrola. El títol de la ponència és: “Un full de ruta òptim per a descarbonizar el sector energètic europeu i espanyol en l’horitzó 2050”.

La segona data serà l’11 de març. Vicente Guallart, arquitecte cap de l’Ajuntament de Barcelona entre 2011 i 2015, fundador de Guallart Architects, impulsor de Valldaura Labs i co- director del Màster in Advanced Ecological Buildings and Biocities, parlarà sobre “La ciutat autosuficient”.

El cicle prosseguirà el mes d’abril amb dos seminaris. El primer d’ells, impartit per Vanesa Castán Brolle, tindrà lloc el 8 d’abril. Castán és professora d’Urbanisme Climàtic en la Universitat de Sheffield i parlarà sobre “El repte de la infraestructura urbana en l’època del canvi climàtic”. Aline Chiabai, Doctora en Transport, Trànsit i Medi Ambient i investigadora en el Basque Centre for Climate Change, impartirà l’últim seminari, “Salut i canvi climàtic”. L’acte tindrà lloc el 29 d’abril.

COMPARTEIX:
TW - FB