Informe sobre la situació del lloguer turístic durant la crisi del Covid-19

4 de maig de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Un estudi de la Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València, secundada per Las Naves, revela l’evolució de l’oferta turística i residencial a València publicada en les plataformes Airbnb i Idealista.
  • L’objectiu és conéixer el comportament dels agents del sector i les seues expectatives durant la crisi del Covid-19.

La Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València ha monitorat en les últimes setmanes l’evolució de l’oferta turística i residencial a la ciutat de València publicada en les plataformes Airbnb i Idealista.

Encara que s’han emprat dades generals de la ciutat, el focus s’ha posat especialment en el districte cèntric de Ciutat Vella ja que en ell es concentra, proporcionalment, un major nombre de pisos turístics.

Com a hipòtesi de partida s’ha establit si mancant demanda turística, l’oferta de lloguer de curta duració podria estar mutant i desplaçant-se al mercat residencial amb la finalitat de minimitzar l’impacte econòmic i assegurar cert grau de rendibilitat a les persones propietàries.

Entre les principals conclusions, destaca la falta d’evidència que hi haja hagut un massiu desplaçament d’immobles turístics cap a l’oferta residencial.

Ací pots llegir l’informe complet.

COMPARTEIX:
TW - FB