II Congrés Atenea Dones: Artistes, Tecnòlogues i Científiques

19 de juny de 2019
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El “II Congrés Atenea Dones: Artistes, Tecnòlogues i Científiques” tindrà lloc a Las Naves entre els dies 23 i 25 d’octubre de 2019.
  • Es tracta d’una aposta per la unió de les arts, les ciències i el desenvolupament tecnològic per a crear nous espais creatius des d’una perspectiva feminista.

Taules redones amb expertes, pre i post doctorandes; tallers formatius; exposició, performances, instal·lacions i concert. Aquestes seran les activitats que conformen el “II Congrés Atenea Dones: Artistes. Tecnòlogues” que tindrà lloc a Las Naves. Es tracta de crear una zona de trobada per a dones d’àrees artístiques i d’àrees tecnològiques amb la finalitat de fomentar la figura de dones professionals artistes i promoure la creació de projectes interdisciplinaris. A diferència de l’esdeveniment de 2018, enguany es considera un sub-objectiu en relació a la inclusivitat i diversitat, per la qual cosa es té en ment el disseny d’activitats o espais innovadors en aquest sentit, dins del programa, per a col·lectius de diferents ètnies, gèneres, edats i diversitats funcionals.

Aquest esdeveniment sorgeix del coneixement previ de l’organització del congrés Atenea i Las Naves, i la voluntat de totes dues parts per treballar juntes en aquest projecte concret, per a donar-li major envergadura al mateix i dotar-lo d’unes instal·lacions més concordes amb el caràcter innovador de l’esdeveniment, que l’any passat va celebrar la seua primera edició a la Universitat Politècnica de València. L’organització del congrés la formen professores, estudiants i voluntàries de la universitat, així com altres professionals del sector artístic i digital.

Es tracta d’una trobada única a la ciutat, per la combinació de dona, art i tecnologia, pel seu caràcter internacional alhora que de potenciació del local, i pel seu caràcter innovador per mostrar projectes creatius i interdisciplinaris que promouen la inclusió, la diversitat, la col·laboració o l’experimentació amb eines que combinen nous coneixements i eines.

Alguns dels continguts que s’abordaran seran:

– Propostes de Bio Art.

– Mentorització en STEM.

– Aplicacions electròniques en les arts escèniques.

– Ecosistemes audiovisuals.

– Art feminista i emprenedoria.

– Animació.

– Videojocs.

Consulta el programa

COMPARTEIX:
TW - FB