IDEARIA 2019

1 de abril de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El primer cap de setmana de maig (dies 3,4 i 5) tindrà lloc la XIV edició de IDEARIA en Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València.
  • IDEARIA és una trobada d’economia social i solidària, amb una llarga trajectòria de quasi trenta anys, orientat a l’aprenentatge col·lectiu, la generació de sinergies i la intercooperación entre projectes i persones.

Enguany el comité organitzador, format per IDEAS, REAS RdR i REAS-PV, ha decidit centrar l’esdeveniment en la sostenibilitat ambiental, tercer principi de la carta d’economia social i solidària. En un moment històric d’urgència climàtica, sembla convenient aprofundir, des del nostre àmbit d’actuació, en una qüestió clau i complexa com aquesta. Alguns dels punts clau que evidencien aquesta situació de necessitat de canvi global són:

  • L’últim informe de l’IPCC el deixa molt clar: tenim fins a 2030 per a reduir el nostre ritme de consum dels recursos naturals i, en concret, d’energies fòssils. La pujada de més de 1,5 °C de temperatura mitjana global ens situa en una situació d’incertesa, els efectes devastadors de la qual són imprevisibles.
  • El model econòmic actual, basat en el creixement econòmic, l’explotació dels recursos naturals i les relacions de dominació d’unes regions sobre unes altres, s’ha demostrat inviable per a assegurar una vida digna de ser viscuda a la majoria de les persones.
  • L’esfera econòmica i els agents econòmics tenen una enorme responsabilitat en aquest desastre. La ESS planteja una visió diferent i sostenible de l’economia, que posa la vida humana i el planeta en el centre. Representem un model de transformació integral de les societats humanes, tan divers com cultures i cosmovisions existeixen però amb una sèrie de principis molt clars, com a expressa la Carta d’Economia Social i Solidària.

Per a abordar aquesta comesa, durant tot el dissabte comptarem amb un total de sis tallers temàtics, l’objectiu dels quals serà aprofundir en la sostenibilitat ambiental des de diferents àmbits i/o enfocaments: l’ecofeminisme, el consum responsable, l’auditoria social, la contractació pública responsable, les energies renovables o la gestió de residus.

Aquesta trobada també allotjarà l’assemblea confederal de RdR, on debatrem i generarem estratègies conjuntes per a abordar els diferents reptes de futur als quals ens enfrontem. Durant tota la trobada comptarem amb una sèrie de dinàmiques, activitats i espais de cures a fi atendre les necessitats de totes les presents.

Més informació i inscripcions en: https://www.economiasolidaria.org/idearia2019

COMPARTEIX:
TW - FB