I Jornada d’innovació per a municipis

17 de novembre de 2020
CATEGORIA:
Estratègies de ciutat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Si vols assistir online a la I Jornada d’Innovació per a Municipis t’has de registrar i et farem arribar el link.
  • La inscripció al taller de la vesprada és necessària per a participar. Les places són limitades.
  • Per a participar al taller necessites tindre un ordinador amb connexió a càmera, altaveus/auriculars i un micròfon.
  • L’esdeveniment serà retransmés a través del canal Youtube de Las Naves.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General d’Innovació i en col·laboració amb Las Naves, presenta dimecres 2 de desembre una jornada online per a ajudar els municipis a avançar cap a un desenvolupament urbà des de la innovació.

Amb més del 80% de la població de la Unió Europea vivint en àrees urbanes, és essencial adoptar nous enfocaments per a redissenyar l’espai públic en els nostres municipis, incorporant paradigmes regeneratius en una agenda urbana integrada, que desenvolupe diferents aspectes de la gestió de la ciutat, contribuint a les ambicions climàtiques i de contaminació zero de la Unió Europea, així com a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (en particular, a l’ODS 11 per a ciutats sostenibles, resilients, inclusives i segures).

Les ciutats han de secundar-se en una planificació integrada i inclusiva, centrada en l’ésser humà, en l’oferta de serveis digitals segurs i fàcils d’usar, per a fer-les capaces d’adaptar-se al canvi climàtic i de millorar la qualitat de vida dels seus habitants. A més, els enfocaments basats en el codisseny i cocreació, amb i per a la societat, són bàsics per a l’adopció i el desplegament de solucions en diverses condicions climàtiques, ambientals, econòmiques i socials, i per a garantir que ningú es queda arrere.

Per a aconseguir això, juguen un paper fonamental: l’alineació de les agendes i esforços i les inversions en I + D + i finançades a nivell europeu, nacional i regional, donant suport a la investigació i innovació transdisciplinars impulsades per desafiaments específics.

En aquest sentit, proposem una sèrie de jornades i reunions per a acostar als municipis l’estratègia europea d’innovació i analitzar com abordar-la des de les ciutats.

La primera jornada estarà dividida en dues parts.

09:00 – 12:30h.: Innovació per a municipis.

En esta primera part s’explicaran els marcs estratègics generals pels quals es regeix la innovació a Europa i es mostrarà l’enfocament diferencial que València estan adoptant davall la iniciativa Missions València 2030.

15:30 – 17:30h.: Taller per a la detecció de necessitats en municipis.

En la segona part, es treballarà amb els municipis per a detectar les necessitats que aquests troben per a poder avançar cap a un desenvolupament urbà basat en la innovació. Les necessitats detectades en la segona part de la jornada marcaran les temàtiques dels següents esdeveniments d’aquesta sèrie, que es desenvoluparan en 2021.

Important: cal inscriure’s al taller per participar. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció fins esgotar-se.

Jornada Innovació Municipis_Programa

COMPARTEIX:
TW - FB