I Cimera Software Lliure i Educació Comunitat Valenciana

8 de març de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Esdeveniment organitzat per l’Associació GNU-Linux de València, amb la col·laboració de Las Naves.
  • Després de dos anys sense oferir cap conferència el mundialment conegut Richard Stallman participarà en l’esdeveniment.
  • El fundador del moviment de software lliure, del sistema operatiu GNU i de la Free Software Foundation, donarà la seua xarrada en castellà.

Cap de setmana dedicat al software lliure en l’educació. De divendres a diumenge gaudirem de xarrades i reflexions entorn a la necessitat d’incorporar software lliure en les diferents etapes educatives de l’ensenyament públic. I aportar més coneixement al professorat i a les famílies que vulguen conéixer més eines amb les quals treballar i desenvolupar projectes individuals o col·lectius.

L’Associació GNU-Linux de València, amb la col·laboració de Las Naves, a més conviden a l’internacionalment conegut Richard Stallman, programador estatunidenc fundador del moviment de software lliure, del sistema operatiu GNU i de la Free Software Foundation, que donarà la seua xarrada en castellà.

Programa:

Divendres 12/03/2021 17:00h

Conferència: L’era de la digitalització a les aules

Conferenciant: Javier Sepúlveda (GNU Education, GNU/Linux València)

Javier Sepúlveda és membre de GNU Education, director de ValenciaTech i un dels primers socis de GNU/Linux València.

Objectiu: reflexions sobre les oportunitats i fracassos en l’educació derivats del confinament a la Comunitat Valenciana. Hi ha hagut una necessitat urgent de continuar treballant, estudiant i impartint classes, que exigia immediatesa amb una falta de recursos i de coordinació, de manera que cada professor i cada escola, han solucionat la situació com han pogut, moltes vegades amb les eines de Google, fent classes per Zoom, etc., eines totes elles de multinacionals internacionals.

Es pretén fer una reflexió de la situació viscuda en el confinament i en l’actualitat, per a oferir eines de SW lliure i analitzar les oportunitats que la pandèmia sense voler ens ha brindat per a una educació no basada en SW privatiu.

Dissabte 13/03/2021 18:00h

Taula Redona: Programari Lliure i Educació a la Comunitat Valenciana

En el segon dia de la cimera celabrarem una taula redona que comptarà amb la presència de:

-Richard M. Stallman: Fundador del Moviment del Programari Lliure, del sistema operatiu GNU i de la Free Programari Foundation. Més info ací.

-Baltasar Ortega: Docent de secundària apassionat pel Programari Lliure, membre de KDE España i de Gnu/Linux València.

-David Montalva: Professor de sistemes i aplicacions informàtiques, actualment treballant en la digitalització de la formació professional, i durant deu anys gestionant la distribució educativa Lliurex.

-Raul Rodrigo: Desenvolupador oficial de la distribució de Lliurex desenvolupada per la Generalitat Valenciana des de 2009. Va participar en els congressos de Programari lliure organitzat per la Generalitat Valenciana en 2010 i 2015. Actualment treballa en l’empresa Alfatec Sistemes, S.L.

-Ricardo Nutz: Professor d’ensenyament secundari per l’especialitat d’informàtica des de 1998. Actualment és assessor tècnic docent com a formador del professorat a la província d’Alacant.

-Tàfol Nebot: Professor d’ensenyament secundari per l’especialitat de tecnologia des de 2004, defensor del Programari Lliure. Actualment exerceix d’assessor tècnic docent a la província de Castelló.

Objectiu: Donar visibilitat a persones coordinadores de TIC en diferents localitats de la Comunitat Valenciana, i que estan molt en contacte amb CEFIRE, que aportaran la seua visió sobre el que el COVID ha suposat en l’educació i el SW, destacant aquells aspectes positives i negatives de les experiències viscudes en primera persona durant la pandèmia de 2020.

En una segona part, Richard Stallman intervindrà per a aportar la seua opinió, sobre la base de les situacions reals comptades i respondre a les preguntes que li hagen plantejat aquests ponents (li passaran les preguntes poc abans des de l’equip de GNU Linux perquè no hi haja problemes de comunicació o idiomàtiques, o pèrdua de temps del directe).

Diumenge 14/03/2021 17.00-18:45h

Conferència de Richard M. Stallman: Programari Lliure i Educació

Conferenciant: Richard M. Stallman

Després dels actes celebrats el divendres i el dissabte, el diumenge comptarem amb la presència de Richard M. Stallman, Fundador de el Moviment del Software Lliure, del sistema operatiu GNU i de la Free Software Foundation. Conferència centrada específicament sobre educació i SW lliure.

Diumenge 14/03/2021 18.45-19:15h

Richard M. Stallman presenta la reedició en espanyol del llibre «Programari Lliure per a una Societat Lliure»

Amb motiu de la presència de Richard M. Stallman en els actes de la 1a Cimera Software Lliure i Educació Comunitat Valenciana, per fi podem fer la presentació del llibre, que ajornem al març de 2020.

L’associació va sol·licitar en aquelles dates una nova reimpressió del llibre de Richard Stallman «SOFTWARE LLIURE PER A UNA SOCIETAT LLIURE». Aquesta és la primera reimpressió des de l’any 2004, d’aquesta traducció al castellà del llibre original «Free programari Free Society«. L’editorial Traficants de Somnis va tindre la cortesia de realitzar-nos una impressió especial de tirada aquella per a la sèrie de conferències de Richard Stallman que programem i vam haver de suspendre per la pandèmia del Covid-19.

COMPARTEIX:
TW - FB