Hortbio Market, startup de mercat de venda directa

Hortbio Market, el mercat per a comprar fruita i verdura directament a l’agricultor

14 de desembre de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup valenciana forma part de les iniciatives emprenedores dels programes d’acceleració de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves

  • El projecte impulsa una solució digital perquè productors de fruita i verdura venguen directament a botigues minoristes, distribuïdors, retail, hostaleria i administracions públiques
  • La iniciativa acurta intermediaris i facilita l’operativa de comprar i vendre, amb una eina de promoció, venda i logística per a productors

Hortbio Market és un mercat d’agricultors de fruita i verdura ecològica de venda directa per a botigues minoristes, distribuïdors, retail, hostaleria i administracions públiques. Un marketplace B2B, a exemple de la tira de comptar de Mercavalencia, que permet al comprador obtindre producte local, fresc, de temporada i de qualitat, i millora la rendibilitat per als productors facilitant un canal directe de distribució.

La startup valenciana forma part de les iniciatives emprenedores que participen en els programes d’acceleració de la setena edició de Col·lab, en el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València.

Hortbio Market sorgeix de la iniciativa de Reme, Joaquín i David, tres socis amb experiència en empreses i produccions agràries a València. “El nostre punt d’eixida es dona amb Hortbio, un projecte familiar per a vendre la nostra pròpia producció”, expliquen.

Amb l’exemple de la “Tira de comptar” de Mercavalencia, on agricultors venen directament els seus productes sense intermediació, van pensar de dissenyar un sistema que ajudara al fet que l’activitat de produir fruita i verdura fora més rendible. D’aquesta manera, creen una solució digital de venda que connecta el sector de la distribució alimentària amb els agricultors, acurtant intermediaris i facilitant l’operativa de comprador i venedor; sent per a l’agricultor una solució de promoció, de gestió, de venda i de logística.

“Ara estem centrats per a tirar avant Hortbio Market amb la nostra pròpia digitalització, les nostres pròpies instal·lacions i negociant amb diverses empreses de logística que ens ajuden a la distribució dels nostres productes i els dels nostres futurs socis agrícoles. A més, estem preparant, assemblant i redactant diferents projectes de compra pública de fruita i verdura”, comenten des de la startup, constituïda en forma de Societat agrària de transformació (SAT) .

Així mateix, en aquests moments Hortbio Market prepara una ronda de finançament mitjançant micromecenatge “perquè qualsevol persona que crega en el projecte hi puga participar, col·laborar i contribuir a construir un nou sistema de relacions entre el camp i el consumidor”, expliquen des de la startup.


Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, un país o tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB