Hipopòtams i una caixa misteriosa protagonitzen el Christmas Design Festival de Las Naves

19 de desembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • S’inaugura demà divendres 20 a la vesprada i estarà obert fins al diumenge 22.
  • Hi ha un mercat nadalenc i activitats (totes gratuïtes) que inclouen també música, tallers infantils i teatre.
  • El centre d’innovació ha tingut en compte que tots els materials utilitzats siguen sostenibles i reutilitzables.

Un mercat amb productes de disseny i activitats lúdiques per a persones de totes les edats centren la programació del Christmas Design Festival que Las Naves ha organitzat per als dies 20, 21 i 22 de desembre. La inauguració del mercat nadalenc, i de la resta d’activitats, serà demà divendres 20 de desembre a les 17.00 hores. I tindrà horari d’11.30 a 20.00 hores el dissabte, i el diumenge de 12.00 a 20.00 hores.

Una caixa de dos metres cúbics, el mag Nacho Diago i quatre espectadors per passada protagonitzen un dels espectacles més originals que podran viure les persones que assistisquen. “La caja” és una experiència creada per Diago, a la qual s’accedeix amb una contrasenya i en la qual, una vegada dins, els objectes cobren vida… Hi haurà diverses passades i les entrades es repartiran per ordre d’arribada.

Zoom-zoom Teatre i Quim Bigas recrearan amb “Hippos” un món on conviuen animals i persones habitat per hipopòtams que trien el camí del mig. Són persones disfressades i mimetitzades en l’animal que porten damunt o hipopòtams que es busquen dins dels individus? La proposta és per a tots els públics i les persones que ho desitgen podran formar part d’un recorregut que podria ser una rondalla, una metàfora o una reflexió sobre la humanitat i l’animalitat.

A part d’aquestes dues propostes “especials” Las Naves també ha programat per al Christmas Design Festival un total de cinc tallers: Un sobre Parkour, una activitat física, una disciplina i una filosofia de vida que consisteix a desplaçar-se mitjançant recorreguts usant les habilitats del propi cos en qualsevol entorn. Serà impartit per representants de R-volution School i inclou introducció al parkour, pràctiques i exhibició.

Xiquetes i xiquets a partir dels 7 o 8 anys podran participar en el taller “Paper circuit + compte pop-up”, sobre experimentació maker amb electricitat, llum i bots. O en “Drawbots”, un taller d’experimentació amb l’electrònica, en la qual crearan senzills robots que dibuixen o que es desplacen amb xicotets motors i hèlices de material reciclat. Altres tallers seran sobre empaquetat de regals i Break dance.

La música serà a càrrec de Hits with tits dj (grup centrat en la difusió i promoció real de la dona dins del panorama cultural); Jamona vegana dj i Las entendidas dj, tres xiques que treballen en la indústria del cinema i que han decidit ballar bandes sonores de pel·lícules.

En l’organització del Christmas Design Festival, el centre d’innovació Las Naves ha tingut en compte que l’esdeveniment tinga el mínim impacte en el medi ambient i ha apostat per materials reciclats i reciclables, que seran guardats una vegada acabe i reutilitzats en futurs esdeveniments. A més, els processos d’impressió s’han fet amb tintes 100% naturals de base làtex, ecològiques i no contaminants. Per part seua, la proposta gràfica de Marta Pina per al Christmas Design Festival té com a punt de partida elements naturals que han servit per a crear una tipografia específica originada manualment a partir de branques reals.

El Christmas Design Festival ha sigut organitzat pel centre d’innovació Las Naves, amb la col·laboració d’ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i el CDICV (Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana); ha sigut dissenyat conceptualment per l’estudi Samaruc i compta amb la imatge i tipografia “nadalenca” creada per la dissenyadora Marta Pina.

Per a saber més sobre la programació i els horaris poden visitar la web de Las Naves https://www.lasnaves.com/?lang=es

COMPARTEIX:
TW - FB