Guías 3D transforma l’experiència del visitant a museus i exposicions amb aplicacions de realitat augmentada

21 de gener de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup desenvolupa aplicacions adaptades a cada museu, que mostren en el mòbil, en 3D, els objectius més emblemàtics de les col·leccions
  • Els primers projectes s’han dut a terme en el Museu Arqueològic de Xelva i en el Museu Etnològic La Casa Gran de la Pobla de Vallbona

Guías 3D transforma l’experiència del visitant a museus i exposicions amb eines innovadores per a la divulgació del seu contingut, com a guies en paper amb aplicació de realitat augmentada, hologrames o guies web. La startup ha dut a terme els seus dos primers projectes, amb el Museu Arqueològic de Xelva i el Museu Etnològic La Casa Gran de la Pobla de Vallbona, i està en negociacions amb altres gestors, entitats públiques i ajuntaments.

L’empresa, que forma part dels programes de l’acceleradora pública Col·lab, del centre d’innovació Las Naves, desenvolupa una aplicació específica basada en la realitat augmentada per a cada museu, que mostra en el mòbil els objectes més emblemàtics de les col·leccions en format 3D que el visitant es descarrega.

“Es tracta d’incorporar una nova manera de presentar el patrimoni, molt atractiva i que permet acostar al públic els diferents objectes. A més d’oferir noves eines per a l’exposició, podem aprofitar els mitjans divulgatius en paper amb els quals ja es compta, com les guies tradicionals, implementant l’aplicació de realitat augmentada, donant-los valor afegit, per a aprofitar les oportunitats de l’era digital i les noves tecnologies”, explica Miguel Ángel Montero, fundador i CEO de Guías 3D.

En aquesta línia, la startup treballa en nous desenvolupaments propis, com les guies 3D web i els hologrames 3D.

“Guías 3D naix d’un projecte anterior de digitalització de patrimoni i l’equip actual el formem diversos professionals especialistes en diferents camps. En els últims mesos, gràcies al nostre pas pel Col·lab, hem validat l’interés que suscita el nostre primer producte, hem publicat la nostra pàgina web, que ha aconseguit molt bon posicionament, i hem arrancat amb la fase comercial. A això han contribuït de forma molt important la predisposició de les persones mentores i de l’equip de gestió a ajudar-nos a desenvolupar la nostra iniciativa emprenedora, així com l’ambient col·laboratiu amb els companys de la resta dels projectes accelerats, que és sensacional”, destaca Montero.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Recentment, s’ha llançat la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB