Participants a xerades de conscienciació sobre el canvi climàtic de Futur·lab

Futur·lab de Las Naves impulsa un cicle de converses per a conscienciar sobre el canvi climàtic

8 de setembre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ El cicle, que consisteix en tres jornades de debat amb un format informal, tenen lloc en diversos locals de València

/ Al juny es va celebrar la primera sessió en Russafa i el 14 de setembre se celebra la segona en El Carmen sota el títol «DIÀLEGS: Parlem sobre Pol·lució de Plàstics i Sostenibilitat»

/ Clotsy Brand i Mariola Marcet, referent en moda sostenible, s’uniran a la discussió per a explorar com la moda pot coexistir amb la consciència ambiental

El laboratori de Las Naves per a un futur millor, Futur·lab, al costat de Plastic Oceans i amb l’impuls de Caixa Popular, promou un cicle de converses, ‘Diàlegs’, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre sostenibilitat, canvi climàtic i el nostre paper com a individus en la lluita diària per adaptar-nos. Aquestes jornades de reflexió, trobada i conversa tenen lloc en diversos locals de la ciutat de València. La primera d’aquestes xarrades es va celebrar al juny en Ubik Café (Russafa) i la pròxima tindrà lloc el 14 de setembre en Almalibre Açaí House (Carrer de Roteros, 16 – El Carmen), mentre que la tercera, i última del cicle, se celebrarà al novembre.

En aquesta segona sessió, que porta per títol «DIÀLEGS: Parlem sobre Pol·lució de Plàstics i Sostenibilitat», la marca de moda Clotsy Brand, formada per Ángela Gómez i Alfonso Saura, i Mariola Marcet, referent de la moda sostenible a Espanya, mantindran converses amb les persones assistents en un format informal.

Clotsy és una marca de moda made in Spain, la filosofia de la qual va més enllà de fer moda sostenible. T’inspira a viure de forma més conscient de la mà de la seua comunitat de #futurewarriors i a gaudir de la moda mentre cuides el planeta.

Mariola Marcet imparteix classes en el Màster de Moda Sostenible de la EASD des de 2020. A més, és sòcia WAS (Women Action Sustainability) i és col·laboradora en el grup Moda + Sostenible València promogut per Las Naves.

A més, la jornada també comptarà amb la projecció de «The Change of Tide», un viatge multidisciplinari que combina ciència, esport i art. «The Change of Tide» és un documental promogut per Plastic Oceans i dirigit per Diego Rojas que, al costat de la marca xilena de roba outdoor Haka Honu, van recórrer en 2019 les aigües i terres de la Patagònia occidental. Van estar en les latituds que abans van pertànyer al poble indígena Chonos. Mentre Haka Honu i els seus surfistes professionals van ser a la recerca d’ones i noves aventures, Plastic Oceans van anar a estudiar aqueixes aigües llunyanes, a la recerca de petjades humanes.

Donar a conéixer accions i iniciatives que inspiren la construcció d’un futur millor per a totes les persones i el planeta és el propòsit del laboratori de Les Naus Futur·lab, per això impulsa aquest tipus d’esdeveniments que mostren com les persones podem adaptar-nos i prendre consciència sobre el present per a aconseguir una ciutat més sostenible, iniciativa alineada amb la Missió Climàtica València 2030.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB