Futur·lab col·labora amb el Màster de Fotografia de la UPV a través de projectes d’alumnes que conjuminen creativitat i conscienciació sobre el Canvi Climàtic

5 de maig de 2023
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB

LABi 05 es presenta com un projecte de col·laboració entre el Màster de Fotografia de la Universitat Politècnica de València i Futur·lab de Las Naves, consistent en una programació cultural centrada en la imatge, i basada en esdeveniments, activitats, tallers i seminaris que acostarien el mitjà fotogràfic a un públic general potencialment interessat i a un sector professional que trobaria ací un espai especialitzat en aquest àmbit artístic. LABi 05 versarà entorn de l’eix temàtic Canvi Climàtic i cada projecte uneix art, creativitat i sensibilització.

L’objectiu final d’aquest projecte és obrir a la ciutat un espai d’investigació i experimentació entorn de la imatge tant en el seu vessant pràctic com curatorial, teòrica, expositiva o de difusió / publicació. Una de les característiques de LABi és que la programació és dissenyada, proposta i executada íntegrament pels alumnes del Màster en Fotografia, guiats pel professorat de la UPV i personal del centre de innvoción Las Naves.

PROJECTES:

  • RecIArte:

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar la creativitat i la innovació en el món de les arts visuals a través de l’ús de la Intel·ligència Artificial i, al mateix temps, conscienciar sobre la importància de la gestió de residus i el seu impacte en el medi ambient.

RecIArte és un concurs fotogràfic que suma la presa de fotografies de fem reciclat a l’edició a través de programes de IA, que permetran als participants transformar-les en imatges completament noves, sense limitació a la seua imaginació. Les imatges s’enviaran al correu electrònic convocatoriareciarte@gmail.com i s’acceptaran un màxim de tres imatges per participant fins al 10 de juny 2023. A més, els participants
seleccionats per a classificar-se hauran de proporcionar tant la imatge original com la final, alterada amb IA.

El concurs es dividirà en dues categories per edat: menors de 13-17 anys i majors de 18 anys. S’assignen tres premis en cada categoria. Els premis per a la categoria de menors inclouen un Apple Ipad/Tauleta per al primer premi, un set d’il·luminació fotogràfica per al segon premi i una càmera instantània Fujifilm Instax per al tercer premi. En la categoria de majors, s’assignen tres premis en efectiu: 500€ per al primer premi, 300€ per al segon premi i 200€ per al tercer premi.

Els premiats es donaran a conéixer el 14 / 15 de juny de 2023.

Més info: IG @convocatoriareciarte

  • La Saïdia:

Què busca?

Reivindicar el producte de proximitat.

Per què?

· Reducció d’emissions, desplaçaments i petjada de carboni
· Comerç just / km.0
· Posada en valor turístic de l’ecosistema
· Involucra a la societat local
· Turisme sostenible

On?

Mercat de Sant Pere Nolasco
· Barri valencià de la Saïdia
· Únic mercat tancat actualment a la ciutat de València

Com?

A través d’una acció artística: Simulacre de mercat. Usar l’espai del mercat com a punt de reunió, interacció i visibilització, actuant sobre les seues persianes tancades i en el seu perímetre, envoltant un espai tancat i desconegut per a molts dels veïns del barri per a reivindicar el mercat com a alternativa als supermercats, però també com a punt de reunió i eix veïnal del barri.

Durant la jornada, proposta per al 17 de juny, es realitzaran diverses accions com: tallers per a xiquetes i xiquets, mercat ambulant de barata i revisió de la memòria del mercat a través d’entrevistes, fotos d’arxiu i retrats.

  • Inmobiliària Climàtica:

Es pretén realitzar una campanya de conscienciació sobre el canvi climàtic i en concret, sobre la previsió de la pujada del nivell de la mar i la seua possible afectació en les zones urbanes de la ciutat de València.

Mitjançant una campanya publicitària es crearia una oferta de compra-venda fictícia d’uns certs espais i immobles d’ús públics i privats de la ciutat de València, a un preu molt per davall del preu de mercat.

El motiu de les ofertes tan espectaculars és que l’espai estarà en un futur -possiblement- afectat per la pujada del nivell de la mar.

En les ofertes de compra-venda apareix sempre un element distorsionador que cree en l’espectador una certa tensió, podent generar una certa desconfiança o escepticisme.

El projecte s’enfoca des d’una perspectiva emocional sorneguera, irònica i amb un punt d’humor i irreverència.

Es busca ‘enganyar’ l’espectador però sense que se senta irritat.

Encara que el projecte en si és la campanya publicitària, quedaria englobat en la creació d’una immobiliària comercial -fictícia- amb tots els elements possibles i comercials perquè l’espectador caiga en el ‘engany’ d’estar veient una empresa real i veraç.

L’objectiu principal és causar impacte pel tipus d’oferta perquè l’espectador accedisca a la web per a veure l’oferta i al seu torn, veja la informació relativa al canvi climàtic.

 

COMPARTEIX:
TW - FB