Fòrum Internacional ‘A l’ombra d’un lleó’

22 de novembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Fórum Internacional ‘A l’ombra d’un lleó’ vol visibilitzar la contribució i el treball de les dones al llarg de la història en diferents àmbits, com la ciència, l’art i la història.
  • Tindrà lloc el 27 de novembre en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

Las Naves impulsa i participa en la realització de l’I Fórum Internacional ‘A l’ombra d’un lleó’ amb el qual es pretén aconseguir una major visibilitat del treball intel·lectual i artístic realitzat per les dones al llarg de la història i en l’actualitat. Al llarg de tota la jornada es duran a terme diferents taules redones que analitzaran les aportacions que les dones han realitzat a camps com la literatura, la ciència, el cinema i la història.

També es realitzaran, com a activitats complementàries, una exposició col·lectiva (del 23 de novembre al 22 de desembre) i l’actuació de Cia. Ababol amb ‘Paquita’ el mateix dia del Fórum a les 18:00 hores.

La contribució de les dones en el desenvolupament de la humanitat i en la construcció del coneixement s’ha produït de forma contínua al llarg de la història des de l’antiguitat. Moltes d’elles –escriptores, científiques, músiques, pintores o d’altres àmbits– han realitzat aportacions a les humanitats i al coneixement cientifico-tècnic i han romàs invisibilitzades perquè el model de gènere les ha exclòs de l’exercici de poder i de la presa de decisions.

‘A l’ombra d’un lleó’ és un projecte interdisciplinari i de col·laboració entre les facultats de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i la de Ciències Socials de la Universitat de València, amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i l’àrea de Joventut i Esports i Igualtat de la Diputació de València, que intenta visibilitzar el paper de les dones com a subjecte actiu en la història de l’art i del pensament.

COMPARTEIX:
TW - FB