Fisabio i Las Naves lliuren els premis del concurs ‘De major vull ser com…’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

9 de febrer de 2022
CATEGORIA:
Igualtat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La gala tindrà lloc aquest divendres, a les 11.00 hores en La Mutant.
  • Estarà presentada per Helena González Burón, de Big Van Ciència.

El concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’ organitzat per Las Naves i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) aplega a la fi de la seua V edició amb la gala de lliuraments de premis, la qual coincideix aquest divendres amb el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

En aquesta edició s’ha batut el record d’alumnat participant amb més de 256 persones de 39 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana. En total, s’han presentat al concurs 56 vídeos.

La iniciativa porta cinc edicions visibilitzant els obstacles als quals s’enfronten les dones en l’àmbit científic. Es guardonaran els vídeos amb millor guió, selecció de personatge més innovadora i millor producció audiovisual en les categories d’ESO i Cicle Bàsic d’FP, i Batxillerat i Cicle Superior d’FP. A més, després de la gala, s’obrirà el període perquè totes les persones puguen votar el seu vídeo preferit per a obtenir el Premi del Públic.

Cadascun dels premis té una quantia de 2.000 euros (1.000 per a les persones participants i 1.000 per al centre educatiu) per a l’adquisició de material científic i/o tecnològic. La suma total repartida és de 16.000 euros.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB