Foto de familia dels guanyadors del Social Innonvation Tournament - EIB 2023

Fibsen, subcampiona d’Europa en el concurs d’emprenedoria social del Banc Europeu d’Inversions 

2 de octubre de 2023
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’empresa de Col·lab, l’acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, rep el 2n guardó de Categoria Especial i el Premi del Públic
  • La Social Innovation Tournament reconeix a les startups de major impacte d’Europa

La startup valenciana Fibsen ha sigut premiada recentment en el 2023 Social Innovation Tournament, el concurs del Banc Europeu d’Inversions (BEI, òrgan que pertany a la Unió Europea) que reconeix i dona suport a les startups de major impacte d’Europa. Fibsen va competir amb altres 15 finalistes, rebent dos guardons: el 2n de Categoria Especial i el Premi del Público. La seua iniciativa Smart Fiber, basada en tecnologia de fibra òptica per a una gestió eficient de l’aigua va ser especialment valorada pel jurat per la seua aportació per a crear ciutats i comunitats sostenibles”.

La final del 2023 Social Innovation Tournament es va celebrar la setmana passada a Estocolm (Suècia). L’empresa que forma part de Col·lab, l’acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, va ser seleccionada per a la final entre prop de 300 candidatures de tota Europa, en la qual va competir amb 15 startups aconseguint dos premis, de 40.000(Categoria Especial) i 10.000(Públic), respectivament.

Els guardons van ser atorgats per un jurat compost per especialistes del món acadèmic i empresarial, que van valorar els pitches i les propostes de les candidatures. El premi del públic es va decidir en funció dels vots en línia. En aquest sentit, en paraules de Javier Sanz, CEO de Fibsen, el suport de la comunitat de startups de Col·lab ha sigut una de les claus perquè ens férem amb el premi del públic”.

Fibsen ha sigut l’única startup espanyola finalista del certamen, triada junt a empreses emergents de 10 països europeus. La nostra elecció com a finalistes ha permés que la nostra startup participara durant una setmana en un interessant bootcamp de mentoring, coaching en línia i jornades d’assaig, per a preparar nostre pitch davant del jurat i el públic assistent. Aquesta formació a la mida ha sigut determinant per a realitzar un pitch d’alt nivell, ha afirmat Luis Romero, CTO de Fibsen.

Referent d’innovació a Europa

La startup valenciana desenvolupa sensors intel·ligents de fibra òptica per a millorar la gestió, la qualitat i el servei de l’aigua que reben les persones a les seues cases. Una tecnologia nascuda per a adaptar-se al canvi climàtic en un context en el qual l’escassetat d’aigua és cada vegada major, que ja s’està aplicant en zones de València i de Grècia.

En aquests moments, Fibsen està treballant junt a l’Empresa Mixta Metropolitana (EMIMET), que gestiona el subministrament d’aigua en diverses comarques valencianes, en la instal·lació d’un servei de monitoratge de l’aigua en temps real a Albalat dels Sorells (València), la primera d’aquest tipus a Espanya.

En aquest sentit, la startup també està treballant a expandir el seu negoci en el sud d’Europa per a combatre la desertificació de la conca mediterrània. Recentment, Fibsen ha participat en el projecte TALOS, finançat per la UE, per a instal·lar en Chortiati (Grècia) un sistema fiable per al seguiment i anàlisi de la gestió de l’aigua.

A més, amb al suport de Las Naves i l’Ajuntament de València, la startup desenvolupa el projecte HORTA-TECH, per a crear un sistema digital de monitoratge de l’aigua de reg en l’horta valenciana, en col·laboració amb Baukunst – Patrimoni Virtual, una altra empresa de Col·lab.

Col·lab i el seu valor diferencial

Col·lab és l’acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb el Marc Estratègic Missions València 2030, que desenvolupa la política d’innovació pública a la ciutat de València, així com amb la Missió Climàtica València 2030.

En Col·lab s’ofereix suport, espai i mentorització a empreses, startups o iniciatives emprenedores focalitzades en la generació d’un impacte positiu en les persones o el medi ambient. Així mateix, des de Col·lab es brinda suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen demo days i investors days.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB