Fabrica Barri: Primer taller maker en Benimaclet per crear idees per a València

14 de novembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • A Fabrica Barri naixeran noves idees i podran ser desenvolupats projectes socioculturals de disseny, fabricació, electrònica i reciclatge.
  • Es podran fabricar i donar forma a idees tan diverses com una mà biònica, una bicicleta biodegradable fabricada en fusta, mobles o pròtesis de baix cost realitzades amb una impressora 3D.

Las Naves i el Laboratorio de Fabricación han posat en marxa Fabrica Barri (www.fabricabarri.com), al carrer Poeta Carles Salvador 8 del barri de Benimaclet (València), on s’oferiran els recursos, aptituds, coneixements i el suport necessari per a inventar, desenvolupar i construir projectes sociotecnològics d’una forma innovadora, ja que es basa en l’ús de tecnologies emergents com són les de fabricació digital (Modelat 3D, fresat CNC, impressió 3D, escanejat 3D, etc). D’aquesta forma qualsevol persona podrà fabricar les seues idees d’una forma crítica i autosuficient. Idees tan diverses com una mà biònica, una bicicleta biodegradable fabricada en fusta, mobles o pròtesis de baix cost realitzades amb una impressora 3D…

L’objectiu principal és implicar el veïnat de Benimaclet i les seues associacions en un procés global d’autosuficiència productiva i ús de les tecnologies. També millorar i regenerar l’entorn productiu a través del desenvolupament de projectes tecnològics, de disseny, d’electrònica, reciclatge i fabricació des del punt de vista de la vida quotidiana, oferint solucions i alternatives a problemes actuals derivats dels productes i materials que consumim.

El projecte Fabrica Barri opta per la metodologia “LBD: Learning by Doing” junt amb la filosofia Maker combinada amb altres metodologies de lnvestigació i Acció Participativa, un mètode de formació que consisteix bàsicament a aprendre fent. També implica cometre errors i buscar fórmules creatives per tirar endavant projectes, reals o experimentals, en equip, un procés que té lloc de forma natural i que és guiat per la curiositat, l’emoció, les necessitats reals i la confusió.

Tot això amb la finalitat de dissenyar intervencions més eficaces que promoguen un barri més equitatiu, sostenible, inclusiu i saludable, que proporcione eines, espai, materials i coneixement i, amb això, potencie les oportunitats d’ocupació i autoocupació laboral.

Per tal de dinamitzar el projecte es proposen les següents àrees o grups de treball:

Doneslab. Grup de treball format per dones que s’ajunten de forma setmanal al Fabrica Barri per desenvolupar projectes tecnològics de forma grupal i cooperativa.

Arduino. Comunitat de persones que volen desenvolupar una idea o aprendre com programar Arduino.

Repair Point. Punt de reparació setmanal d’aparells elèctrics perquè totes les persones que ho desitgen puguen vindre a donar-li una segona vida als seus objectes amb ajuda de les nostres eines, màquines i persones.

LBD. Obrim Fabrica Barri perquè estudiants, aturades, majors de 65, col·lectius en risc d’exclusió social vinguen a desenvolupar els seus invents, que ningú ni res els impedisca fabricar les seues idees.

Invencicla. Tallers mensuals on es pretén que les persones més joves del barri prenguen consciència dels residus que generem i que, a més, convertisquen eixos residus en materials útils i productes amb valor, treballant pedagògicament l’economia circular des de i en el barri.

Open Day. Dia de portes obertes en el qual qualsevol persona pot vindre a Fabrica Barri i usar tots els recursos. Jornada en què es pretén iniciar a persones en la fabricació i reparació d’objectes, fent accesible una tecnologia que no ho és de forma totalment gratuïta i oberta.

Amb la col·laboració de Las Naves i el Laboratorio de Fabricación qualsevol persona podrà fabricar quasi qualsevol cosa a Benimaclet.

Més informació en fabricabarri.com

ALS MITJANS…

COMPARTEIX:
TW - FB