Experts internacionals debatran sobre robòtica i intel·ligència artificial en Las Naves

10 de setembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El ROS Fest se celebrarà al centre d’innovació els pròxims 14 i 15 de setembre.
  • Els assessors de les pel·lícules ‘Autómata’, d’Antonio Banderas, i ‘Àgora’, d’Alejandro Amenábar, participaran en dos dels debats.
  • Totes les activitats del ROS Fest són d’entrada gratuïta. Solament cal inscriure’s en el següent enllaç.

El director del Festival de cinema científic del CERN (Suïssa) Neal Hartman, Concha Monje – assessora de la pel·lícula ‘Autómata’ d’Antonio Banderas- i Javier Ordóñez, professor d’història de la ciència en la Universidad Autónoma de Madrid i assessor de la pel·lícula ‘Àgora’ d’Amenábar, són algunes de les persones expertes que intervindran en els debats que se celebraran durant el ROS Fest en Las Naves.

Aquest festival de cultura robòtica se celebrarà els pròxims 14 i 15 de setembre en el centre d’innovació Las Naves, i comptarà amb, entre moltes altres activitats, tres debats entorn d’aquestes temàtiques: ‘De l’enginyeria al cinema’, ‘Robots i ficció’ i ‘New Media Arts’.

‘Robots i ficció’ serà el primer dels debats i tindrà lloc el divendres a les 19:00 hores. En ell intervindran, Javier Ordóñez, catedràtic d’història de la Ciència en la UAM que va impartir durant molts anys l’assignatura ‘Ciència i ficció’, i que va assessorar a Amenábar per a la seua pel·lícula ‘Ágora’; Guadalupe Arensburg, directora de compres de curtmetratges de Movistar+; i Jordi Sánchez Navarro, director dels estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, i programador de la secció d’animació del Festival de Sitges. Moderarà Carolina Moreno Castro, catedràtica de Periodisme en la Universitat de València.

El debat ‘De l’enginyeria al cinema’ serà en anglès (dissabte 15, a les 11:30h) i ho protagonitzaran Neal Hartman, enginyer en l’experiment Atlas del CERN i director del Festival de cinema científic CineGlobe, que se celebra en aquesta mateixa institució; Concha Monje, que treballa amb robots humanoides en la UC3M, va ser assessora en ‘Autómata’ d’Antonio Banderas i ha obtingut el premi ‘Dona i tecnologia’ de la Fundació Orange; i Jon Ander Gómez, fundador de Solver Machine Learning S.L., i director del Màster en Big Data Analytics de la UPV. Moderarà Natalia Pérez Galdós, premiada en el Festival de Video i Televisió de Nova York.

El CERN és l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear, està a Suïssa, i és el major laboratori de recerca en física de partícules del món.

I tancarà els debats el dedicat a ‘New Media Arts’, amb Montxo Algora, director d’ArtFutura; Ricardo Iglesias, filòsof i professor de la UB, que es va doctorar amb la tesi ‘La robòtica com a experimentació estètica’; María José Martínez de Pisón, que ha dirigit el Màster en Arts Visuals i Multimèdia de la UPV, i forma part del Laboratorio de la Luz de la UPV. Moderarà Lorena Sánchez, redactora cap de la revista QUO i periodista de divulgació de ciència.

Alguns d’aquests ponents formaran part del jurat que es reunirà i fallarà els premis de la segona edició del ROS Film Festival el dissabte 15 de setembre a les 21:00 hores.

COMPARTEIX:
TW - FB