Experts de prestigi exposen els passos a seguir a València per a lluitar contra el canvi climàtic i la pobresa energètica

25 de febrer de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La jornada “Les ciutats impulsen la transició energètica urbana” tindrà lloc el dimecres 27 de febrer en el saló d’actes de l’edifici J (cub roig) de la Ciutat Politècnica de la Innovació.
  • Claire Roumet, directora de la major xarxa de ciutats en transició energètica a Europa, donarà la conferència inaugural.

La jornada “Les ciutats impulsen la transició energètica urbana” serà el dimecres 27 de febrer, de 15.00 a 19.00 hores, en el saló d’actes de l’edifici J de la Ciutat Politècnica de la Innovació. Es tracta de la primera de les activitats previstes pel centre d’innovació Las Naves i la Universitat Politècnica de València dins de la Càtedra de Transició Energètica (CATENERG) que totes dues institucions han creat. Una càtedra que, segons el regidor d’Innovació, Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, “és un pas més en l’estreta col·laboració que tenim amb les universitats, i en la nostra lluita per a millorar la eficiència energètica de la ciutat, per a explotar els recursos energètics renovables locals, desenvolupar una nova cultura de transició energètica i lluitar contra la pobresa energètica”.
Amb aquesta jornada es pretén que persones expertes reconegudes establisquen els passos que València ha de seguir per a aconseguir ser una ciutat energèticament sostenible, així com les oportunitats i amenaces a les quals cal enfrontar-se per a aconseguir-ho.

En paraules de Tomás Gómez Navarro, director de la Càtedra, el fet de centrar la jornada a les ciutats es deu al fet que “la Unió Europea les té en compte com a pols de desenvolupament, capaços de liderar els canvis necessaris per a transformar la societat com, en aquest cas, la transició energètica”.
La conferència inaugural serà a càrrec de Claire Roumet, directora d’Energy Cities, que és la major xarxa de ciutats en transició energètica d’Europa. Ella aportarà una visió panoràmica dels suports europeus amb els quals compta València per a la seua transformació, així com alguns exemples de ciutats que ja estan funcionant. Energy Cities recull el pacte Europeu dels Alcaldes per al Clima i l’Energia, que València ha signat per a implantar els objectius de la UE en aquestes àrees.

A continuació hi haurà una taula redona en la qual participaran Amparo Vilches, professora de la Universitat de València; Ignacio Lacomba, del Servei d’Energies Renovables de l’Ajuntament de València; Assumpta Farrán, de la Fundació Renovables; i Francisco Azara, de AZIGRENE. Donaran a conéixer un diagnòstic de la situació a la nostra ciutat i els passos a seguir perquè València complisca els objectius marcats.

Les persones que assistisquen a la jornada també coneixeran quines oportunitats existeixen ja en el mercat per a ajudar-nos en la transició energètica, quines experiències estan funcionant i com seran les ciutats sostenibles del futur.
Per a finalitzar la jornada es presentarà la Càtedra de Transició Energètica, els seus objectius i la resta d’accions previstes per a enguany

COMPARTEIX:
TW - FB