Experts de la UE supervisen els avanços del projecte IRRILIFE per a la reducció de pesticides en l’atmosfera

23 de març de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El projecte pretén reduir significativament la contaminació en l’atmosfera per l’ús de plaguicides en agricultura.
  • L’estudi compararà un nou tractament agrícola, basat en l’aplicació de plaguicides mitjançant la irrigació localitzada, respecte a l’aplicació convencional.

Representants de la Comissió Europea visiten hui la seu de Fisabio per a conèixer els avanços realitzats en el marc del projecte LIFE-IRRILIFE, que el seu objectiu és el disseny d’una nova tecnologia que reduïsca l’ús de plaguicides en l’atmosfera i l’agricultura.

Per a açò, el consorci d’investigadors de la Comunitat està desenvolupant una nova metodologia d’aplicació localitzada de plaguicides, menys contaminant, més respectuosa amb el medi ambient i, al mateix temps, més eficaç. El sistema, basat en la irrigació localitzada, és a dir, en l’aplicació del plaguicida directament en l’arrel de les plantes, reduint d’aquesta manera el contingut de plaguicides en l’aire en evitar els efectes de deriva, volatilització i arrossegament pel vent, ha sigut finançat per la Unió Europea a través de la concessió d’un projecte LIFE la subvenció del qual ascendeix a 784.325 euros. Més informació ací

COMPARTEIX:
TW - FB