Europa obri una línia per a avalar el finançament de projectes culturals espanyols per valor de 150 milions d’euros en dos anys

26 de gener de 2017
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Finançament per import de més de 150 milions d’euros en favor de les xicotetes i mitges empreses espanyoles dels sectors culturals i creatius.
  • La línia respon a les necessitats específiques de finançament de les empreses culturals i creatives, que per desenvolupar fonamentalment actius de caràcter intangible, com la propietat intel·lectual, troben majors dificultats per a oferir garanties suficients a les entitats de crèdit.

Comença 2017 amb una bona notícia per al sector cultural espanyol. CERSA adscrita a la Secretaria General d’Indústria i de la Xicoteta i Mitja Empresa, i el Fondo Europeu d’Inversions han signat en la Biblioteca Nacional un acord que mobilitzarà finançament per import de més de 150 milions d’euros en favor de les xicotetes i mitges empreses espanyoles dels sectors culturals i creatius. Aquesta línia de finançament serà canalitzada per les 19 Societats de Garantia Recíproca a través de les seues 60 oficines en tota Espanya.

La finalitat és que les pimes culturals tinguen més senzill l’accés al capital que poden oferir les entitats financeres, poc inclinades moltes vegades a concedir crèdit a les indústries creatives, i que ara, amb aquesta mesura, limiten molt el seu risc. “Esperem que aquest acord siga molt rellevant per a la cultura, un sector que tradicionalment té dificultats per a aconseguir finançament. Crec que aquest és un magnífic exemple de la col·laboració públic i privada i confiem que la línia siga un element dinamitzador de les indústries culturals” ha declarat Mario Buisán, president de CERSA. Més informació ací

COMPARTEIX:
TW - FB