ESUS, la startup que revoluciona el repartiment d’última milla amb els seus vehicles elèctrics modulars 

11 de abril de 2023
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’empresa redueix la contaminació a la ciutat i els problemes de mobilitat associats al transport, amb solucions que mouen càrregues de fins a 300kg
  • La iniciativa emprenedora forma part dels programes de Col·lab, l’acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València

Dins de les accions perquè València siga una ciutat climàticament neutra en 2030, transformar la logística d’última milla perquè contribuïsca a entorns més habitables per a les persones juga un paper important. Un repartiment urbà que genere una millor mobilitat i reduïsca la contaminació, el soroll i altres problemes associats al transport.

ESUS Mobility, una de les startups dels programes de Col·lab, l’acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, treballa en aquesta línia. L’empresa desenvolupa i comercialitza vehicles elèctrics per a la logística d’última milla en centres urbans. Ara per ara, l’última milla és l’etapa que més contamina en l’enviament d’un paquet, sent responsable del 50% de les emissions de tot el procés. Amb els nostres vehicles presentem una solució que redueix al 0% aquestes emissions directes, explica William Molina, CEO dEsus Mobility.

L’empresa aporta solucions de transport de gran capacitat, que permeten moure càrregues de fins a 300kg de pes i 1050L de volum. Els nostres vehicles elèctrics poden circular per carrils bicis i zones per als vianants, gràcies al seu sistema de direcció patentat, que fa que siguen autopropulsats, apunta Molina. D’aquesta manera, la startup, a més de reduir la contaminació, permet disminuir el nombre de furgonetes i motocicletes de repartiment a les ciutats, millorant la mobilitat i la seguretat als carrers.

Així mateix, els vehicles dESUS Mobility són modulars, per a diversos volums de càrrega, amb la finalitat d’adaptar-se a tot tipus d’empreses i de comerços. Atenem les necessitats de qualsevol repartiment d’ultima milla, com transportar paqueteria, begudes o realitzar entregues de compres en mercats, afirma el CEO de la startup.

En aquest sentit, l’empresa ha rebut una de les subvencions d’Innovació de l’Ajuntament de València orientades a la Missió Climàtica València 2030, que a més d’impulsar el seu creixement li permetrà realitzar proves pilot en entorns reals de la ciutat per a observar el comportament dels seus vehicles en situacions d’ús.

A més, ESUS Mobility va ser una de les startups seleccionades en el Repte Lehnica Changer de 2022, de Correos, per les seues solucions que aporten valor a empreses, clients i societat. Una iniciativa amb la qual també podran provar els seus vehicles amb grans operadors del sector logístic.

Molina destaca el valor de Col·lab, l’acceleradora pública de Las Naves, per a ajudar ESUS Mobility a transformar el seu model de negoci i dissenyar el seu creixement a llarg termini. Col·lab ens ha donat suport amb el procés d’estudi de mercat i la planificació, a més d’haver sigut crucial en la capacitació de l’equip en les principals àrees de desenvolupament de negoci, explica el CEO.

Col·lab i el seu valor diferencial

Col·lab és l‘acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, el centre d‘innovació de l‘Ajuntament de València. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb el Marc Estratègic Missions València 2030, que desenvolupa la política d‘innovació pública a la ciutat de València, així com amb la Missió Climàtica València 2030.

En Col·lab s‘ofereix suport, espai i mentorització a empreses, startups o iniciatives emprenedores focalitzades en la generació d‘un impacte positiu en les persones o el medi ambient. Així mateix, des de Col·lab es brinda suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s‘organitzen demo days i investors days.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB