EsportiVA llança una nova web per a donar cobertura a les esportistes femenines en els Jocs Olímpics de Tokio 

23 de juliol de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • És un dels 15 projectes accelerats en Col·lab de Las Naves.
  • La startup detalla que aquesta nova versió de la seua plataforma (accessible en www.olimpicas.esportiva.net), més funcional i dinàmica, serà accessible per a la totalitat dels equips usuaris a partir de setembre.
  • EsportiVA permet a les esportistes i equips femenins usuaris gestionar el seu propi espai en línia en una web professional, potenciant la seua imatge de marca i la seua comunicació per a atraure seguidors i suports financers.

EsportiVA, plataforma web col·laborativa per a donar visibilitat i unir a esportistes i equips d’esport femenins amb els seus seguidors i públic aficionat, ha llançat una versió per a esportistes individuals amb un nou disseny i funcionalitats que es provarà durant els Jocs Olímpics de Tokio. Aquesta versió, més funcional i dinàmica, estarà disponible per a la totalitat d’equips usuaris de EsportiVA a partir de setembre.

La plataforma de EsportiVA, gràcies a la seua usabilitat, permet a professionals i equips d’esport femenins autogenerar continguts en una web totalment professional, gestionant la seua imatge de marca, promoció i atraient sponsors i altres suports. Actualment, formen part d’aquesta web 20 equips femenins -d’handbol, bàsquet, futbol, futbol americà, hoquei, rugbi, sóftbol i waterpolo-, que poden publicar i actualitzar la informació sobre la seua organització, partits, resultats, etcètera.

“Durant aquesta cobertura dels Jocs Olímpics de Tòquio ens centrarem en el seguiment de les esportistes espanyoles, amb la intenció d’aprofitar aqueix moment de major interés per l’esport femení per a posicionar-nos com a referent, tant per a l’afició com davant les pròpies esportistes”, detalla Maravillas Aparicio, fundadora i directora de la startup.

En la nova plataforma (www.olimpicas.esportiva.net) es pot consultar la informació més rellevant de les esportistes olímpiques espanyoles, fent una cerca per esport o per persona, de manera que una persona usuària que no seguisca aqueix esport o no conega a l’esportista puga accedir a la seua trajectòria, els seus títols o com ha sigut la seua evolució per a classificar-se, així com saber quin dia i a quina hora competirà o els resultats que ha obtingut.

“EsportiVA aspira a ser l’eina que facilite la comunicació entre tots els actors de la comunitat emergent de l’esport femení, visibilitzant la seua autèntica dimensió, les seues necessitats específiques i les seues enormes possibilitats com a nínxol mercat”, destaca Aparicio.

L’impuls de Col.lab

EsportiVA és una iniciativa emprenedora que va sorgir en 2020, amb el suport d’una subvenció de l’Ajuntament de València que els va permetre llançar una primera versió del seu servei. Des de maig, formen part del quart programa de ‘Pre-Acceleració’ de Col·lab, acceleradora pública del centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València.

“Ser seleccionades ha suposat un gran impuls; sentim que la nostra visió de l’esport femení com a motor d’avanç social, però també com a generació d’oportunitats de mercat, està en línia amb la promoció de l’economia del triple impacte. Alhora, ens ha fet augmentar el nostre compromís amb la viabilitat d’aquest projecte, gràcies a l’equip de mentors i a les sinergies amb la resta d’equips accelerats”, subratlla la cofundadora de EsportiVA.

Un gran potencial de creixement

Les fundadores de EsportiVA, Meravelles Aparicio i Silvia Ibáñez, es van conéixer jugant en un equip de futbol. Després de passar un any juntes van decidir crear el seu propi equip, amb el qual van guanyar una lliga aficionada. Des de llavors, i després de passar del futbol al running, han creat i dirigit l’escola de running femení Nosaltres Esportistes i la Carrera 10KFem, la primera carrera de categoria femenina d’Espanya, projectes que continuen en marxa des de la seua creació.

“L’arribada de la pandèmia, en 2020, va paralitzar altres projectes que tenim en marxa, com els esdeveniments presencials de l’Escola de Running Femení. No obstant això, vam saber veure la part positiva i aprofitar per a començar a desenvolupar la idea de EsportiVA. No obstant això, atés que els equips femenins havien suspés les seues activitats, vam tindre una dificultat afegida a l’hora de captar possibles usuaris. Afortunadament, trobem una gran receptivitat a l’ús de la plataforma quan, finalment, van poder tornar a competir”, detalla.

“Aquests projectes ens han ajudat a constatar que l’esport femení té un gran potencial de creixement si es fa un treball seriós i que tinga en compte la seua especificitat. La vertadera dimensió que pot aconseguir la seua comunitat de seguidores i seguidors està encara lluny d’aconseguir-se”, conclou Aparicio.

COMPARTEIX:
TW - FB