Es posa en marxa hui un projecte pilot de bicicletes elèctriques al Port de València

26 de juliol de 2018
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquesta iniciativa, centrada en la millora de la mobilitat urbana, forma part del projecte europeu SUMPORT, cofinançat pel Programa Interreg MED i desenvolupat per la Fundació Valenciaport i Las Naves
  • Gràcies a aquesta prova pilot, coordinada per la Fundació Valenciaport i que té una durada de cinc mesos, es posaran a la disposició dels passatger de creuers 10 bicis elèctriques i un pàrquing automàtic que les recarregarà a través d’energia solar.

En el marc del projecte europeu SUMPORT – Sustainable Urban Mobility in MED PORT cities, cofinançat pel programa Interreg MED, la Fundació Valenciaport, amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València (APV) i Las Naves, lidera una prova pilot denominada “E-Bike Sharing System at the Port of València”.

Aquest pilot, que consisteix en la posada en marxa d’un servei de lloguer de bicis elèctriques per a passatgers de creuers del Port de València, s’estrena hui amb l’arribada del creuer MSC DIVINA. Consta de 10 bicicletes elèctriques – marca KYMCO – i un pàrquing automàtic on les bicis es recarregaran amb energia solar. El pàrquing de bicicletes està situat en els voltants de la terminal de passatgers de Trasmediterránea i suposa un nou nexe d’unió del port amb el centre de la ciutat. Els passatgers podran llogar durant un dia les bicicletes per a desplaçar-se per la ciutat. Aquest servei estarà disponible des de hui i fins que finalitzen els 5 mesos de durada del pilot.

Estudi Wayfinding

Igualment, en el marc del projecte europeu SUMPORT, la Fundació Valenciaport, en col·laboració amb l’APV, està actualitzant el Pla de Mobilitat Sostenible del Port de València. Una de les primeres actuacions que s’ha dut a terme ha sigut la realització d’un estudi de Wayfinding per a millorar la senyalització per als vianants i vehicular dins del port. Com a primer resultat, l’APV ha instal·lat un tòtem amb mapa incorporat i 5 senyals direccionals per a guiar als passatgers en l’itinerari des de la terminal de Trasmediterránea fins a la parada de l’autobús de l’EMT que els dirigirà tant al centre com a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Projecte Sumport

El projecte SUMPORT, que està cofinançat pel programa Interreg MED, compta amb un pressupost total de quasi 2’4 milions d’euros i finalitzarà en 2019. El principal objectiu d’aquest projecte és millorar les capacitats de planificació en mobilitat sostenible en ciutats portuàries a través d’activitats de formació i intercanvi d’experiències.

Com a resultat, les ciutats portuàries participants en el projecte (Durres, Limassol, Kotor, Igoumenitsa, Koper i València) desenvoluparan o actualitzaran els seus propis Plans de Mobilitat Urbana Sostenible. Així mateix, aquestes ciutats implementaran i simularan accions pilot en les quals provaran diferents tipus de mesures com a carrils bici, sistemes de bicicletes d’ús compartit, carpooling o aplicacions TIC per a sistemes de transport públic, en l’àmbit de la mobilitat sostenible amb un impacte concret en la vida diària dels ciutadans.

El consorci valencià del projecte està format per la Fundació Valenciaport i Las Naves com a socis i l’Autoritat Portuària de València com a associat.

COMPARTEIX:
TW - FB