Cartell de WellBased Hackathon

Es busca solució innovadora per a combatre la pobresa energètica a l’estiu

22 de abril de 2024
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

El projecte europeu WellBased, liderat per València i coordinat per Las Naves, llança un hackathon entre l’alumnat universitari per a trobar una idea innovadora que mitigue la vulnerabilitat energètica davant les altes temperatures.

Els i les estudiants competiran el 26 i 30 d’abril en la Universitat Politècnica de València per la millor d’estes solucions,

El projecte europeu WellBased, que té per objectiu dissenyar, implementar i avaluar un pla pilot per a reduir la pobresa energètica i els seus impactes en la salut i el benestar de la població vulnerable València, ha llançat un hackathon perquè l’alumnat universitari idee una solució innovadora que mitigue les altes temperatures que es registren a l’estiu i que impacten directament en este col·lectiu.

La convocatòria d’esta competició s’ha realitzat en col·laboració amb la Fundació València Clima i Energia, la Càtedra de Transició Energètica Urbana i la Càtedra Interuniversitària del Sistema Públic Valencià de Servicis Socials.

Els i les estudiants treballaran en dos sessions -el 26 i 30 d’abril- en la Universitat Politècnica de València en diversos grups, per a trobar una idea nova i sostenible que no sols busque millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen pobresa energètica, sinó que també bregue amb les altes temperatures durant l’estiu.

La regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha assenyalat que esta competició “apel·la directament als més joves, els convida a ser partícips i agents actius dels projectes més innovadors que desenvolupa la ciutat. Necessitem les seues idees, la seua frescor. Són necessaris per a caminar cap al futur i pensar en una ciutat on puguem fer front a problemàtiques com són precisament esta, la pobresa energètica”

WellBased

El projecte WellBased s’executa en 6 pilots de diverses ciutats europees d’Espanya, Hongria, Holanda, Turquia, el Regne Unit i Letònia. València és la ciutat que lidera esta iniciativa europea, i Las Naves és l’entitat coordinadora. La Fundació València Clima i Energia és qui a més coordina el pilot, el qual es desenvolupa en els barris d’Algirós, Camins al Grau, Poblats Marítims, Benimaclet, Orriols, Torrefiel, Benicalap i Patraix.

El pilot valencià actua en 260 habitatges localitzats en els huit barris i atén un total de 354 persones. Entre les accions que s’han dut a terme trobem el seguiment del confort i benestar de les llars a través de tecnologia -instal·lació de sensors-, realització d’auditories energètiques dirigides a la millora de l’eficiència energètica, així com la creació de l’Escola pel Dret a l’Energia, on s’han executat intervencions comunitàries, activitats de formació, conscienciació, i fins i tot atenció personalitzada a la població i suport sanitari per a atendre les conseqüències psicològiques de la vulnerabilitat energètica.

Més info i inscripcions en el Hackathon de WellBased:

WellBased Hackathon – LAS NAVES

COMPARTEIX:
TW - FB