Emprens i teletreballes? Responsabilitat Social en confinament

27 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Cadascuna de les persones que mentorizan als equips que formen part del Col·lab de Las Naves comparteixen recomanacions per al treball en remot de gent que emprén i innova durant el confinament.
  • Camila Miraudo, mentora de Responsabilitat Social.

Ja portem diverses setmanes de confinament degut a la pandèmia del Covid19. En aquesta situació, moltes persones han hagut d’adaptar-se a marxes forçades al teletreball, la conciliació personal “forçosa” i a nombrosos canvis de rutines. Però també s’obri una excel·lent ocasió per a reflexionar com podem transformar aquesta situació en una oportunitat de millora, desenvolupar noves habilitats i saber aprofitar la resiliència per a innovar i créixer, com a persones i com a empreses.

Des de Col·lab, vos volem facilitar uns consells de RSE que podeu aplicar des de casa i que segur ens ajudaran a ser més sostenibles en aquests temps.

CONSELLS PER A LA NOSTRA ORGANITZACIÓ:

1. Empatia:

Preocupa’t per la situació personal de cada membre del teu equip. Recorda que cadascú té una situació diferent i ara més que mai és fonamental impulsar mesures de conciliació i flexibilitat a l’hora de treballar des de les llars.

2. Transparència:

Informa l’equip de la situació econòmica de l’entitat, de les mesures que s’estan executant davant l’emergència, estableix un calendari de treball per objectius i organitza reunions periòdiques per videoconferència. Grava les reunions virtuals i comparteix en la xarxa tota la informació rellevant per al teu equip.

3. Cultura d’equip:

Estableix hàbits entre les persones treballadores, com un café virtual junts, un “after work” virtual per a mantindre un esperit de companyonia i comunicació directa, no sols vinculada al treball.

CONSELLS DE CARA A la SOCIETAT:

– Responsabilitat:

En aquest context és indispensable mantindre una actitud responsable. Com a persones innovadora hem de pensar en com podem contribuir a l’objectiu comú de #YoMeQuedoEnCasa. Si has de fer un encàrrec per a la teua empresa, organitza les prioritats i cerca proveïdors locals i, en la mesura del possible, fes una compra única i de les coses més urgents, deixa per al futur compres secundàries. Fomenta una cultura de «0 papers» dins del teu equip: res d’impressions; millor compartir arxius en la xarxa i escanejar els documents oficials, així com fomentar l’ús de la signatura digital.

– Accions solidàries:

Si l’emergència no ha afectat econòmicament el teu negoci, ara més que mai has de contribuir amb aportacions a entitats locals, finançaments de xicotetes iniciatives solidàries de la teua ciutat i del teu sector. Si les finances de la teua entitat s’han vist afectades, comparteix la teua experiència i fomenta dins del teu equip accions solidàries de voluntariat corporatiu, fent costat a les persones que ho estan passant pitjor. Segur que alguna ONG o associació de la societat civil t’ho agrairà.

– Cooperació:

En situació de crisi, cooperar ha de convertir-se en un dels objectius prioritaris de qualsevol entitat. Oblida’t de la competència, posa’t en contacte amb altres organitzacions del teu sector i busqueu, al costat d’altres entitats, una formes de col·laboració per a fer més fàcil i segura la vida de totes les persones. Si el teu negoci t’ho permet, pots canviar el model de producció i adequar-lo a les necessitats actuals, si no fora possible sempre pots pensar en com col·laborar amb empreses que l’estan passant malament, per exemple, comprant els seus productes o serveis o, simplement, fent-li publicitat a través de recomanacions.

Espere que aquests consells t’hagen donat alguna idea per a fer més suportable el moment que estem vivint i recorda:

SOM PERSONES INNOVADORES I AQUESTA SITUACIÓ ÉS UNA OPORTUNITAT PER A SER CREATIVES I RESILIENTS.

COMPARTEIX:
TW - FB