Emprens i teletrabajas? VIABILITAT DE PROJECTES EMPRENEDORS EN L’ETAPA POST COVID-19

11 de juny de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Cadascuna de les persones que mentorizan als equips que formen part del Col·lab de Las Naves comparteixen recomanacions per al treball en remot de gent que emprén i innova durant el confinament.
  • María Amigo, mentora de Viabilitat i Finançament.

Des de fa ja molts anys tot projecte emprenedor s’ha gestat i desenvolupat en un entorn d’incertesa associat al nostre actual model socioeconòmic. La situació creada per la crisi del covid19 ha augmentat aquesta incertesa a nivells insospitats.

Ningú estava preparat per a un escenari així, però des del Col·lab volem donar-vos alguns consells bàsics que poden ajudar els vostres projectes a afrontar amb garanties la seua viabilitat economicofinancera.

1. Redibuixar i analitzar Escenaris Futurs:

Probablement els escenaris que tenies definits ja no servisquen. Has de tornar a dibuixar-los. Tornar a analitzar i avaluar el teu projecte i els recursos amb els quals comptes és fonamental. Comença per estimar l’impacte real que aquesta crisi tindrà en les teues vendes i a partir d’ací veu reajustant inversions, costos, personal…

2. Redueix els teus Costos Fixos:

No sabem a quin ritme es recuperaran l’economia ni el consum de les famílies i empreses, per això has d’assegurar-te més que mai que comptes amb una organització flexible. Per a això redueix al màxim les despeses fixes i supèrflues.

3. Atenció al Cash Flow:

Si alguna cosa ha generat i continuarà generant aquesta crisi és tensions en tresoreria. Has de conéixer i calcular quin serà la teua situació de tresoreria durant les pròximes setmanes i mesos, perquè en cas de no poder complir amb les teues obligacions de pagament pugues comunicar-li-ho a les persones implicades i negociar amb temps nous terminis.

4. Aprofita les ajudes públiques:

Informa’t de totes les ajudes públiques que s’han posat en marxa per a ajudar les empreses a superar aquests primers mesos. Però amb cap, comprovant que no sols s’ajusten a les teues necessitats actuals, sinó també a la situació en la qual es trobarà el teu projecte quan hages de retornar-les.

Però el més important és que no perdes la il·lusió i continues creient que el teu projecte és viable. Totes les crisis passen i en la majoria dels casos eixim reforçades, només és qüestió de comptar amb un bon pla de contingència.

COMPARTEIX:
TW - FB