Emprens i teletrabajas? Consells per a màrqueting en temps de crisi

22 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Cadascuna de les persones que mentorizan als equips que formen part del Col·lab de Las Naves comparteixen recomanacions per al treball en remot de gent que emprén i innova durant el confinament.
  • Claudia Alfonso, mentora de Màrqueting, dona alguns consells en aquesta nova #PíndolaCollab.

Sabem que tota crisi porta amb si una gran repercussió en l’economia. Una economia en la qual, cada vegada més, podem albirar clarament la seua fragilitat davant situacions que no es poden controlar. Per aquest motiu les empreses, indiferentment de la seua grandària, han de respondre de manera ràpida i estratègica davant un nou paradigma.

En aquest sentit, el màrqueting ha d’adaptar-se i preparar accions que estiguen en sintonia amb la situació de crisi que estem vivint. A continuació, us recordem 4 accions que les empreses poden activar des de casa, de manera digital i amb grans resultats. Continua llegint!

Consells de màrqueting per a sobreviure en temps de crisi:

1.- Treballa en tot allò que deixes per a després.

Si la producció i les vendes es veuen afectades, és el moment idoni per a derivar els esforços en les tasques de màrqueting que deixem oblidades. Per exemple, realitza anàlisi de competència, analitza les accions de comunicació realitzades fins al moment, activa la planificació de continguts que estava en pausa, preparar noves formes de conversió per al teu web, etc. Es tracta de buscar les oportunitats que deixem en estand by per haver de respondre a la immediatesa.

2.- Força al contingut i al SEO.

És l’oportunitat per a donar-li força al SEO del teu web i crear contingut de valor en canals online. Realitza un bon estudi de keywords que et proporcione oportunitats de posicionament a través del contingut i prepara contingut de valor com a manuals, guies, checklist, entre altres per a avançar-te a la teua competència.

És en aquest moment on la nostra estratègia centrada en el client pren més força que mai.

3.- Activa el CRM en la teua empresa.

Tant si no ho tens activat com si ho utilitzes, però no ho esprems per complet, enfoca’t a conéixer en profunditat al teu client i quins ajustos has de fer en el teu procés de venda perquè responga al procés de compra del teu client.

Si no estàs familiaritzat amb els avantatges d’un CRM en la teua empresa, aprofita aquest temps per a posar-lo en marxa al costat del teu equip comercial.

4.- Promou els valors de la teua empresa.

És comú que el nostre màrqueting estiga dirigit principalment a vendre i oblidem qüestions de branding que donen sentit a la nostra empresa. Aprofita les crisis per a promoure els valors i responsabilitat social corporativa de la teua empresa. És el moment de manifestar el cor i la raó de ser darrere del nostre producte/servei.

Finalment, recorda que en màrqueting sempre hem d’investigar, descobrir i atrevir-nos per a ressaltar per damunt de la nostra competència.

“El que caldrà progressar en la vida no ve a través de l’adaptació, sinó per atrevir-se” Henry Miller.

COMPARTEIX:
TW - FB