Els joves plasmen els seus desitjos d’igualtat, llibertat i conscienciació ambiental en ‘Future Desires’

10 de novembre de 2020
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El projecte està impulsat pel Festival 10 Sentidos i el centre d’innovació Las Naves i es presentaran les conclusions dijous que ve.
  • Professionals de diferents àmbits debaten en xarrada online prevista per al dijous 12 de novembre a les 19 hores.
  • Es presentarà en un esdeveniment online el dijous a les 19.00 i es podrà accedir a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/2GGQ7qk

El Festival 10 Sentidos i el centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, han organitzat una trobada online el dijous, 12 de novembre, a les 19 hores per a exposar les conclusions de Future Desires, projecte que ambdues impulsen i que va marcar l’arrancada de la novena edició del Festival, Soñadores. Aquest espai virtual generarà expressament una oportunitat per al diàleg i la reflexió a partir dels desitjos abocats per joves de tot el món en la plataforma des de maig de 2020 fins al moment actual.

Les idees i desitjos que els joves han abocat en la plataforma Future Desires recullen els seus principals anhels, i mostren una joventut compromesa amb els valors d’igualtat, —una de les més àmplies peticions— a tots els nivells. Igualtat d’oportunitats sobre el seu futur laboral, igualtat d’oportunitats per a viure en llibertat i estimar sense objeccions a qui desitgen.
Un altre dels grans desitjos que preocupa la joventut és el calfament global i el canvi de consciència real, com a motor de canvi. Aquesta connexió amb la defensa de la naturalesa, connecta amb una consciència política molt forta. Sens dubte, han demostrat que les xicotetes accions són poderoses, i serveixen per a canviar el món. En un pla més íntim, també s’han recollit alguns desitjos que han de veure amb véncer les inseguretats per a mostrar-nos tal qual som, deixant a un costat els prejudicis que no fan més que minar les nostres possibilitats i capacitats.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha expressat “el seu agraïment a tota la joventut que ha participat en el projecte Future Desires, ja que moltes vegades ens dóna per pensar per ells i elles. I és bo escoltar les seues veus. En eixe sentit aquest projecte innovador ha aconseguit reflectir el sentir d’una part de la ciutadania que moltes vegades es passa per alt, la joventut, i que és molt important si volem aspirar a tindre una ciutat compartida a tots els nivells, i en totes la franges d’edat”.

Missatges des de qualsevol racó del món

“Que la cultura es convertisca en motor de canvi social”, “Que tots els peus s’òmpliguen de passos”, “Una mica d’autoritat als joves, per a no sentir-nos desplaçats”, “Vull un futur on els meus amics i família tinguen iguals oportunitats que totes les persones” són alguns dels missatges depositats per participants de diferents racons de la geografia mundial, des de l’Índia fins a l’Argentina passant pel Senegal, i que posats en perspectiva ofereixen un pressentiment comú que els connecta i els defineix com a generació. Imatges, textos i vídeos que es configuren com una finestra a l’acció conjunta i que, en sintonia amb el lema de la present edició de 10 Sentidos, Soñadores, concedeix el protagonisme a les futures generacions com a agents del canvi.

Participants en la conferència virtual

La gestora cultural Isabel Puig moderarà la xarrada virtual que posarà en comú aquest testimoniatge generacional i els participants del qual aportaran el seu punt de vista des dels diferents àmbits en els quals desenvolupen la seua activitat professional. Entre ells, estarà Inés Enciso, gestora cultural especialitzada en el desenvolupament de projectes relacionats amb la inclusió i l’educació, i sòcia fundadora de la companyia teatral de xiquets i adolescents Primera Toma; el filòsof i antropòleg Hasan G. López, professor de l’àrea d’Estètica i Teoria de les Arts de la Facultat de Filosofia de la Universitat de València; David Silvestre, periodista, gestor cultural i poeta; i la periodista Nuria Garrido, especialitzada en reportatges de feminisme, societat i política.

Sense desmarcar-se de l’enclavament virtual en el qual s’origina Future Desires, els seus organitzadors esperen que durant aquesta trobada online les xarxes socials, per part seua, actuen com un canal de comunicació i interacció clau per al funcionament del debat i animen a la participació de manera oberta i gratuïta a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/2GGQ7qk

COMPARTEIX:
TW - FB