Els joves debaten sobre el futur en el projecte Future Desires del Festival 10 Sentidos

26 de maig de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Festival i el centre d’innovació Las Naves organitzen un cicle de trobades virtuals dins de les activitats del projecte ‘Future Desires’.
  • Cada dijous les xarrades es podran seguir en el IGTV del festival. La primera tindrà lloc dijous que ve 28 de maig. Serà una trobada entre joves del cinema i l’audiovisual.

El projecte ‘Future Desires’ del Festival 10 Sentidos, impulsat en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves, organitza un cicle de xarrades virtuals de joves a partir del pròxim dijous. Aquestes trobades pretenen fer reflexionar als seus participants i generar un fòrum de discussió en el qual es compartisquen experiències i inquietuds entre membres en actiu d’un determinat sector, des del cinema i l’audiovisual, passant per la literatura, la moda, la publicitat i l’àmbit social.

El Festival 10 Sentidos es troba immers en la seua IX edició, la de Soñadores, que se celebrarà fins a desembre de 2020. Les activitats han començat amb el projecte Future Desires, en col·laboració amb Las Naves de l’Ajuntament de València, que anima a joves de tots els racons del món a depositar els seus desitjos de futur en una plataforma virtual. D’eixos missatges, en forma de text, vídeo o imatge, es desprenen els seus somnis, esperances, i demandes per a un futur esguitat per la incertesa. Un projecte molt alineat amb el treball que realitza el centre d’innovació Las Naves, recollint els interessos i les preocupacions dels joves, per a poder continuar impulsant projectes que impacten en el present però també en el futur de la ciutat de València.

En eixe context, i sense allunyar-se de l’escenari virtual al qual s’adscriu aquest projecte, naix aquest cicle de xarrades. Les primeres trobades estaran moderats per Adriana Cabeza, periodista i prescriptora de cinema en Les Enteses; David Silvestre, periodista i poeta; Adrián Salvador, director creatiu d’Estudio Savage; Luna Valls, promotora del podcast ‘En la luna’; i representants de l’escola de creatius Brother. Les xarrades es pujaran cada dijous al IGTV del Festival 10 Sentidos.

D’aquesta manera, dijous que ve 28 de maig una trobada entre joves del cinema i l’audiovisual iniciarà el cicle de xarrades, el 4 de juny serà el torn dels participants procedents de l’àmbit social i l’11 de juny els protagonistes seran figures de la poesia valenciana. Li seguirà, el 18 de juny, amb una iniciativa que reunirà joves referents del sector de la moda i un altre el 25 de juny que girarà entorn de la creativitat.

La IX edició de 10 Sentidos, donades les circumstàncies actuals, s’estendrà al llarg de 2020 conjugant accions físiques i virtuals. El Festival reivindica la necessitat de celebrar-se, especialment en una edició, Soñadores, en la qual les noves generacions constitueixen l’eix temàtic de les seues activitats, per ser precisament aquest grup social un dels més perjudicats per la crisi mundial a la qual assistim. La trobada amb les arts vives de València manté la seua filosofia de visibilitzar a través de propostes artístiques diferents realitats de la nostra societat i en el context actual assenyala el seu abast i vigència.

COMPARTEIX:
TW - FB