El tricicle de “Majors sobre rodes” porta 463 viatgers en els sis mesos de funcionament

29 de agost de 2022
CATEGORIA:
Mobilitat
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El servici ha permés al veïnat dels Poblats Marítims passejar amb bicicleta elèctrica conduïda per personal voluntari i professional de forma gratuïta
  • Es tracta d’una de les accions desenvolupades dins del projecte europeu MAtchUP que l’Ajuntament ha posat en marxa a través del centre d’innovació Las Naves

Rosa té 75 anys, viu al barri de Beteró i assegura que fa mig lustre que no agafa una bicicleta. Enguany ho ha tornat a fer gràcies a la iniciativa “Majors sobre rodes”. Este servici gratuït ha permés al veïnat dels Poblats Marítims donar passejos amb un tricicle elèctric conduït per personal voluntari i professional durant el sis mesos que ha estat en funcionament. En total, l’han provat 463 persones.

En juliol el tricicle de “Majors sobre rodes” va fer l’últim viatge. La majoria d’acompanyaments al llarg del semestre han estat per transportar les persones majors a casa amb el carret de la compra des dels mercats del Cabanyal i Algirós. Els recorreguts pel passeig marítim també han estat molt requerits. Cada tricicle té una autonomia de 30 quilòmetres i capacitat de dos places més conductor. L’objectiu és fomentar l’envelliment actiu de la gent gran que vulga tindre la sensació d’anar amb bici, independentment de la condició física, amb les màximes garanties de seguretat.

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha indicat que es tracta “d’una activitat dinàmica, en companyia, i fa que la ciutat et sorprenga en cada trajecte”. A més, “és personalitzada, sostenible, segura i gratuïta”. Per a l’edil, “Majors sobre rodes ajuda a combatre la soledat i l’aïllament d’una manera terapèutica i és una forma que els veïns i veïnes puguen vore com la innovació contribuïx a millorar la seua qualitat de vida”.

La iniciativa s’engloba dins del projecte europeu MAtchUP, que es desenvolupa als Poblats Marítims amb el nom de El Marítim Innova. Està finançat pel programa Horitzó 2020 i pretén dissenyar i implementar solucions innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les tecnologies de la informació i la comunicació per tal de millorar la vida a la ciutadania dels barris de la Malva-rosa, el Cabanyal-Canyamelar, Beteró, el Grau i Natzaret.

COMPARTEIX:
TW - FB