El transport d’última milla a València a debat en un fòrum de treball del projecte europeu SUITS

12 de febrer de 2021
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

SUITS té una duració estimada de 48 mesos i finalitza aquest mes de febrer

  • El taller online “Desafiaments i bones pràctiques en el repartiment de mercaderies a les ciutats” se celebra dimarts que ve 16 de febrer d’11 a 13 hores. Inscripcions gratuïtes ací.
  • Dins del marc del projecte europeu SUITS, la sessió està organitzada per Las Naves i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i de l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE).

El projecte europeu SUITS en el qual participa el centre d’Innovació Las Naves, arriba a la seua recta final i per a celebrar-ho s’ha organitzat un taller amb la finalitat de treballar i reflexionar sobre els reptes i solucions en el repartiment de mercaderies urbanes, especialment les de “última milla”, tram que es coneix al recorregut que realitza un paquet fins a arribar al seu destí.

Un tema en boga ja que la pandèmia provocada pel virus COVID-19 ha posat a prova la resiliència dels sectors enfocats a serveis, com per exemple, el logístic, que ha notat una pressió afegida que li ha portat a estudiar i modificar les seues estratègies o polítiques de repartiment. Segons l’estudi de la consultora Deloitte, “Logística d’Última Milla: reptes i solucions”, les vendes en el canal e-commerce, principalment en el cas d’unes certes categories de productes, han tingut un augment de la demanda a nivells superiors al 100% respecte al mateix període de l’any anterior.

Segons el Regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, aquesta dada reflecteix com el sector logístic i més especialment el que s’encarrega del transport en “última milla”, ha patit un demanda important i conseqüentment “ha portat als gestors públics a la necessitat de reflexionar sobre la implementació d’estratègies innovadores que ajuden a mantindre l’equilibre entre el flux de trànsit habitual públic i privat i el transport per a proveïment de comerços i locals”.

L’edil ha ressaltat la importància d’estudiar innovacions que ajuden al fet que la mobilitat siga el més sostenible possible i més ara que “des de la pandèmia veiem com cada vegada més aquest transport d’última milla pot afectar el nostre dia a dia causant més trànsit o una major contaminació”.

Sota aquesta perspectiva, durant el taller s’aprofundirà en els desafiaments als quals s’han d’enfrontar les urbs en aquest nou escenari, així com en les solucions i bones pràctiques posades en marxa per altres ciutats europees.

Així mateix, les persones assistents podran conéixer el cas pràctic de la Plaça de l’Ajuntament de València i quines estratègies s’han implementat per a aportar solucions al repartiment de mercaderies, així com conèixer mesures de transport sostenible i recollida de dades dins del projecte SUITS per part de l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE).

Més informació: www.suits-project.eu

COMPARTEIX:
TW - FB