El Sono·lab de Las Naves actuarà amb una sessió de música creada en Realitat Virtual pionera en Espanya

14 de juliol de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • TagomagoFest i Intramurs comptaran amb aquesta innovadora manera de crear música.
  • També actuarà durant el Campionat Nacional de Beatbox que organitza el centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

El Sono·lab, laboratori d’investigació sonora i de noves eines de creació i producció musical del centre d’innovació Las Naves, se’n va “de gira”. El seu responsable, Gilles Martin, realitzarà sessions DJ i actuacions musicals creades en entorns de Realitat Virtual pioneres a Espanya. Es duran a terme en els festivals TagomagoFest i Intramurs, així com en el Campionat Nacional de Beatbox.

“Es tracta d’una mostra del compromís municipal d’utilitzar la innovació social per a millorar la vida de les persones i en això la cultura, i en aquest cas la música, té també un paper fonamental”, ha assenyalat Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València. En aquest sentit el Sono·lab és una “clara aposta per les noves tecnologies aplicades a les tendències musicals actuals”, ha afegit.

La primera actuació del Sono·lab tindrà lloc en el festival TagomagoFest, que se celebrarà els dies 24 i 25 de juliol a Las Naves. El seu responsable, Gilles Martin, durà a terme sessions de DJ en Realitat Virtual entre actuacions.

També participarà en el Campionat Nacional de Beatbox, esdeveniment que precisament ha sigut organitzat per Las Naves a través del Sono·lab i que tindrà lloc el 31 de juliol. En ell durà a terme una demo de Realitat Virtual (un showcase) igual que faran tots els membres del jurat, entre els quals es troba el mediàtic Grison.

Per a tancar la gira, el Sono·lab col·laborarà amb el col·lectiu PDP11 en la presentació de ‘La Mancebía’ una performance multisensorial triada pel festival Intramurs i que tindrà lloc el 22 d’octubre a l’església desacralizada de la Beneficiencia. Com ja és conegut, Intramurs impulsa totes les arts contemporànies dins de l’àrea delimitada per les antigues muralles de València.

Sono·lab

Las Naves ha creat Sono·lab, el primer laboratori sonor experimental de la ciutat, per a fomentar la innovació social i democratitzar el coneixement de les noves tendències de creació i producció musical.

Compta amb eines disruptives que abasten nous camps de creació i producció musical, com un estudi online amb realitat virtual i augmentada, i amb un estudi offline amb loopstations i plats de dj. Està dirigit a un públic seleccionat per convocatòries i col·laboracions amb altres institucions musicals i amb tallers integradors per a col·lectius en risc d’exclusió.

COMPARTEIX:
TW - FB