El sector dels videojocs valencians preveu facturar 130 milions d’euros en 2022

14 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

La indústria del desenvolupament de videojocs en la Comunitat València s’està posicionant com un sector cada dia més prometedor des del punt de vista empresarial i de generació d’ocupació, així com per la seua contribució a la cultura i a l’educació en la societat.

Les dades avançades aquest matí durant la presentació en Las Naves de la segona edició del “Llibre blanc del Desenvolupament de Videojocs a la Comunitat Valenciana”, promogut per Las Naves i elaborat per DEV (Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Programari d’Entreteniment), així ho indiquen.

Les estimacions de creixement són molt positives. Actualment el sector en la Comunitat Valenciana està constituït per 72 empreses que representen el 12% del total nacional. A més, s’espera arribar als 130 milions d’euros en 2022 i que el sector supere els 1.300 professionals en 2022.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat la importància que té aquest sector per al progrés de la Comunitat Valenciana, “hem de donar suport a aquests sectors lligats a la innovació i a la creativitat com a pedrera del talent més jove, així com fer costat a les empreses en marxa que amb les seues idees ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Per a això, l’edil no ha dubtat a ressaltar la importància de la col·laboració pública-privada i la col·laboració entre àrees com la innovació i la cultura. Així mateix, l’estudi reflecteix un perfil professional molt preparat i jove, ja que el 67% posseeix estudis superiors i el 52% té menys de 30 anys.

El llibre també ressalta alguns punts amb possibilitats de millora com l’increment de les professionals de gènere femení, ja que actualment representen únicament el 15% de la plantilla de les empreses del sector.

En aquest sentit, Galiana ha ressaltat la importància de continuar treballant per a fomentar les vocacions creatives i de desenvolupament entre les xiquetes, així com el suport a les desenvolupadores en actiu. Com a exemple, Las Naves col·labora i acull des de fa anys FemDevs, un esdeveniment mensual per a potenciar la comunicació i col·laboració entre les dones desenvolupadores de videojocs.

Las Naves, en la seua línia de foment de la cultura, la innovació i la creativitat, també dóna suport al sector mitjançant altres sèrie d’accions, com la coordinació de la plataforma de treball del Cercle Valencià del Videojoc, la posada en marxa i organització de València Indie Summit, el foment d’espais de trobada per a l’intercanvi d’experiències, col·laboracions diverses amb l’Associació d’Estudiants de Videojocs (AEV), o l’organització de cursos específics de formació, entre altres.

COMPARTEIX:
TW - FB