Vista aeria del tram del Gulliver del Jardí del Túria

El projecte Genera Barri conclou aprofundir en la mobilitat descarbonitzada i reverdir els espais de València 

1 de febrer de 2023
CATEGORIA:
Igualtat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • En l’esdeveniment participaran David Estal Herrero, arquitecte i assessor d’alcaldia de l’Ajuntament de València; Zaida Muxí Martínez, professora d’urbanisme de la Universitat Politècnica Catalunya; Eva Morales Soler, de la Cooperativa Quotidiana, i docent en la ETSA Màlaga
  • Es presentarà una publicació que conté reflexions i eines perquè ciutadania i Administració puguen activar processos de regeneració urbana en claus de democràcia, sostenibilitat i inclusió, tenint en compte la Missio Climàtica aprovada per l’Ajuntament de València

Consolidar una xarxa d’activitats per a la vida quotidiana, aprofundir en la caminabilitat i la mobilitat descarbonitzada, així com reverdir la ciutat són algunes de les conclusions a les quals ha arribat el projecte Genera Barri que es presentarà demà dijous 2 de febrer a les 18.00 hores en Las Naves.

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València i l’Associació Sostre presentaran les principals conclusions del seu projecte Genera Barri, que reflexiona sobre el paper de la perspectiva ecofeminista en l’espai públic dels nostres barris, de la mà d’expertes i amb la participació de representants de l’administració municipal, en àrees relacionades amb l’ecofeminisme, el disseny i la planificació urbana.

Genera Barri té l’objectiu de partir del cas concret de l’auditoria en els tres barris pilot de Favara, Hort de Senabre i Creu Coberta de València, per a generar eines extrapolables a altres barris de la ciutat i entorns urbans similars. I pretén contribuir a avançar en un urbanisme més democràtic, ecofeminista i participatiu, que faça de la ciutat un lloc més vivible, més sostenible, democràtic i inclusiu.

Aquesta jornada de presentació culmina un procés d’investigació i acció de més de cinc anys. Durant el seu transcurs es presentarà una publicació que conté reflexions i eines perquè ciutadania i Administració puguen activar processos de regeneració urbana en claus de democràcia, sostenibilitat i inclusió, tenint en compte la Missio Climàtica aprovada per l’Ajuntament de València.

El treball ha sigut coordinat per l’associació Sostre i el centre d’innovació de Las Naves, comptant amb les experiències de veïnes dels tres barris del pilot i les seues associacions, a més de desenes d’expertes en matèria d’urbanisme, medi ambient, participació, mobilitat, inclusió i un sense fi de matèries que incideixen en la qualitat de vida de les persones que habiten les urbs.

En l’esdeveniment participaran David Estal Herrero, arquitecte i assessor d’alcaldia de l’Ajuntament de València; Zaida Muxí Martínez, professora d’urbanisme de la Universitat Politècnica Catalunya; Eva Morales Soler, de la Cooperativa Quotidiana, i docent en la ETSA Màlaga.

Així mateix presentaran la publicació Mariola Fortuño i Natalia García, arquitectes, urbanistes i paisatgistes de l’Associació Sostre, i Sara Verdú Vila, tècnica en R+D+i de Las Naves, especialista en Participació, Inclusió i Polítiques d’Igualtat.

Posteriorment hi haurà un debat sobre “Què li demana la ciutadania a l’urbanisme ecofeminista de la nostra ciutat”, moderat per Lorena Escandell i Carbonell i en el qual comptaran amb la presència de: Eva Álvarez, feminista, arquitecta i professora en UPV; Mariola Fortuño i Bort, arquitecta urbanista, paisatgista i màster en Igualtat i gènere; Lucía Beamud Villanueva, regidora d’Igualtat i Polítiques de gènere i LGTBI, de l’Ajuntament de València; i Sandra Gómez López, regidora de Planificació i Gestió Urbana, de l’Ajuntament de València.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB