Membres de CitCom en la nova seu del projecte a La Harinera

El projecte d’intel·ligència artificial Citcom.ai s’instal·la en el nou edifici de La Harinera

23 de febrer de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ La Harinera es convertix en la seu valenciana del projecte europeu CitCom.AI, amb la participació clau de Las Naves, l’Ajuntament de València i altres entitats locals.

/ Citcom.ai, cofinançat per la UE, cerca abordar desafiaments urbans mitjançant solucions innovadores de IA

/ Las Naves acollirà la primera reunió presencial del consorci europeu de Citcom.AI del 6 al 8 de març, impulsant la col·laboració i l’avanç cap a ciutats més intel·ligents i sostenibles

El projecte europeu CitCom.AI, cofinançant per la Unión Europea, s’instal·la en l’edifici de La Harinera, recentment inaugurat en València. Este edifici serà la llar del projecte a la ciutat i servirà com a centre neuràlgic i de col·laboració entre els diferents agents que participen en ell com Las Naves, l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i empreses com Libelium.

Citcom.ai té com a objectiu desenvolupar, provar i validar solucions innovadores basades en Inteligència Artificial per a abordar els desafiaments urbans i millorar la qualitat de vida a les ciutats i comunitats europees. En el cas específic de València, el projecte contribuirà a abordar reptes de ciutat en àrees com la mobilitat i el transport sostenible, la neutralitat climàtica i la gestió eficient de residus.

Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, exercix un paper crucial com un dels socis clau, amb una dotació d’1 milió d’euros . A més, del 6 al 8 de març, acollirà la primera reunió presencial de tot el consorci europeu del projecte per a compartir idees, valorar el treball realitzat i avançar cap a un futur més intel·ligent i sostenible per a les nostres ciutats i comunitats.

D’altra banda, Citcom.ai serà present en l’esdeveniment “All TEFs Open for Business” el pròxim 4 de març a Berlín, on es donarà a conéixer l’obertura del projecte a oportunitats de negoci. Això representa una ocasió única per a les empreses valencianes i europees d’aprofitar les tecnologies d’avantguarda desenvolupades en el marc de Citcom.ai per a abordar els desafiaments urbans i millorar la competitivitat en el mercat europeu.

Citcom.ai no sols suposa un impuls significatiu per a la innovació tecnològica a València, sinó que també s’alinea estretament amb l’estratègia València Innovation Capital, una iniciativa ambiciosa que busca posicionar a València com a referent en innovació tecnològica del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema tecnològic i empresarial de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.

COMPARTEIX:
TW - FB