El projecte tecnohumanista IANetica presenta la seua web

27 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • IANetica naix com a punt de trobada i debat per al desenvolupament d’una ètica normativa entorn del bon ús que ha de fer-se de la Intel·ligència Artificial i la Internet del tot.
  • A la web de IANetica s’instroduirà el context socioeconòmic i cultural d’aquesta dècada del segle XXI, i com podrà evolucionar en el futur, esbossant alguns dels escenaris que el Desenvolupament Tecnològic podria aconseguir través de la Intel·ligència Artificial i el IoE.

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València presentarà el pròxim 11 de maig la web del seu projecte IANetica, l’objectiu del qual és impulsar el Tecnohumanisme en l’era del Big Data, la Internet de les Coses i la Intel·ligència Artificial, amb valors ètics i humanistes. En definitiva: posar la tecnologia al servei de les persones tal com es recull en la iniciativa MissionsVLC2030 que impulsa la Delegació d’Innovació i Gestió del Coneixement i que orienta la innovació a la millora de la vida de les persones i el seu entorn.

A la web ianetica.com s’explicarà el concepte IANetica, introduint el context socioeconòmic i cultural d’aquesta dècada del segle XXI, i com podrà evolucionar en el futur, esbossant alguns dels escenaris que el Desenvolupament Tecnològic podria aconseguir través de la Intel·ligència Artificial i el IoE.

El projecte tecnohumanista IANetica

2020 és l’inici de la major Transformació Tecnològica de la història de la humanitat. Mai abans s’havia produït tal volum d’innovacions de manera contínua i concurrent. És l’inici de la Quarta Transformació Digital i la Quarta Revolució Industrial i de totes les Tecnologies Emergents que porten associades.

Aquestes innovacions estan apareixent a un ritme que supera amb escreix les capacitats d’assimilació a nivell individual, fins i tot per a aquells amb un nivell alt de coneixement tecnològic. S’està creant una desigualtat notable i una bretxa digital en els diferents nivells d’adopció per part de les persones, no sols per diferències generacionals o de poder adquisitiu, sinó a més per la dificultat que suposa accedir a la informació adequada en aquest complex context tecnològic tan avançat.

Aquesta unió entre pensament i tecnologia es denomina TecnoHumanisme, i sorgeix de l’aplicació de les idees i tesis de les disciplines humanes a les tecnologies més innovadores i el seu desenvolupament en aquesta dècada de 2020.

Dins de el moviment TecnoHumanista el projecte IANetica de Las Naves naix com a punt de trobada i debat per al desenvolupament d’una ètica normativa entorn del bon ús que ha de fer-se de la Intel·ligència Artificial i la Internet del tot, perquè la màxima TecnoHumanista de posar la tecnologia al servei de l’ésser humà es convertisca en una realitat.

A través del projecte IANetica es definirà el manifest TecnoHumanista i una línia de treball investigadora i col·laborativa que inclourà una sèrie d’accions per a començar a construir el moviment TecnoHumanista, de caràcter participatiu i obert, l’objectiu final del qual és posar la tecnologia i el seu desenvolupament al servei de l’ésser humà. També es desenvoluparan les bases per a establir uns drets fonamentals com el dret a la privacitat o a la desconnexió (dret al OFF), s’activarà una xarxa de col·laboradors i es vertebraran accions claus com el llançament de la web de IANetica, la creació d’un llibre col·laboratiu, cicles de formació i tallers entorn del TecnoHumanisme, accions amb els mitjans de comunicació i possiblement la creació d’un gran esdeveniment per a finals del 2020.

El projecte IANetica de Las Naves està impulsat per Pedro Mujica: Tecnòleg Humanista, Enginyer Superior en Ciències de la Computació, professor de Tecnologies emergents de la Quarta Revolució Industrial i Doctorant en el desenvolupament de la nova Interacció Humà-Màquina per a la hibridació de la Intel·ligència Artificial amb la Realitat Estesa (Virtual, Mixta i Augmentada). I s’inicia amb la seua plataforma web que eixirà ONLINE a la fi d’abril, i anirà abordant al llarg de tot el 2020 les diverses temàtiques que planteja el debat TecnoHumanista, com són els Drets Fonamentals de l’Ésser humà enfront de l’ús de les Tecnologies Digitals Avançades.

COMPARTEIX:
TW - FB