El projecte SUCCESS participa en CIVITAS 2017

10 de octubre de 2017
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’equip SUCCESS va participar en el fòrum CIVITAS, que es va celebrar del 27 al 29 de setembre en Torres Vedras (Portugal).
  • Es tracta d’una xarxa europea llançada per la Comissió Europea que promou que les ciutats busquen solucions de transport millors i més netes.

Un total de sis dels onze socis del consorci van participar en CIVITAS 2017 i van presentar eines que tant ciutats i empreses de la construcció i del sector del transport poden emprar perquè el transport de càrrega per a la construcció sigui més sostenible. Aquestes eines van consistir en:

a) Una taula multitáctil per simular l’impacte de diferents mesures polítiques en la sostenibilitat d’un projecte de construcció.
b) Una eina simple per autoevaluar un projecte de construcció i decidir què mesures és probable que resulten més efectives per millorar la seua sostenibilitat.
c) Una anàlisi de costos/beneficis per calcular la viabilitat d’un centre de consolidació per a un o més projectes de construcció d’una ciutat determinada.

Des de 2002, la iniciativa CIVITAS ha provat i aplicat més de 800 mesures i solucions de transport urbà en el context de diversos projectes experimentals. El projecte SUCCESS és part de la família CIVITAS des dels seus inicis, en 2015.

Sota el lema «Comunitats petites, grans idees», la 15ª edició del Fòrum CIVITAS va ressaltar especialment iniciatives pioneres de transport sostenible i mobilitat que sorgisquen de comunitats i ciutats xicotetes.

Pel que fa a SUCCESS, els avanços més recents del projecte europeu es van presentar durant la sessió ‘Enfoquis innovadors per implicar-se amb i recolzar a la indústria i les autoritats locals en el desenvolupament d’una estratègia de transport urbà de càrregues’ el dia 27 de setembre.

SUCCESS és un projecte europeu finançat pel programa H2020 dirigit a la indústria de la construcció, atès que es tracta d’un dels principals generadors de transport de càrregues en sòl urbà. El seu objectiu és aprofitar al màxim l’enorme potencial de millora del sector per explorar i posar a prova eines i mètodes nous, inclosa la possible creació de Centres de Consolidació de la Construcció, per oferir solucions que puguen reproduir-se i millorar l’ús de la infraestructura de transport existent i el nivell de cooperació entre les diferents parts implicades en la cadena de subministraments de la construcció.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No 774477.

COMPARTEIX:
TW - FB