El projecte Smart Mobile Energy situa al vehicle elèctric en la transició energètica cap a la mobilitat sostenible de València

31 de març de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest projecte europeu del què València forma part, té com a objectiu l’anàlisi de la viabilitat econòmica i tècnica que tindrien sistemes de carregadors de vehicles elèctrics a la nostra ciutat, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica. És el que es coneix com la tecnologia Vehicle-to-Grid (V2G).
  • Ahir Las Naves va acollir la jornada de conclusions del projecte, la qual subratllà que el futur de la mobilitat sostenible a la nostra ciutat passa ineludiblement pels vehicles elèctrics, malgrat la flota baixa actual i les dificultats de les normatives per a la implantació d’aquest sistema.

Smart Mobile Energy està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic, i el desenvolupa un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Technical Universitat de Berlin, la Universitat de València, el Instituto Tecnológico de la Energía (València) i Las Naves.

El projecte ha demostrat que la tecnologia V2G podria ser rendible des del punt de vista tècnic i econòmic. En el cas considerat d’un gestor de càrrega amb 150 punts V2G, el període de tornada de la inversió oscil·laria entre 7 i 10 anys, amb una taxa interna de tornada de prop de 15%. A més, el desenvolupament de la tecnologia V2G permetria aplanar la corba de demanda i millorar la gestió de la xarxa de distribució, facilitant també la producció d’energies renovables descentralitzades.

No obstant açò, durant la jornada d’ahir, en la què es donaren cita els membres del projecte, així com altres persones expertes en energia, es va concloure que existeixen encara barreres per a l’adopció d’aquesta tecnologia a València. Entre aquestos entrebancs, es troba el baix percentatge de vehicles elèctrics existent a la ciutat i les dificultats legals associades a la reglamentació actual de gestió dels llocs de recarrega. Així i tot, el projecte subratlla que el vehicle elèctric, i el V2G en el futur, podran tenir el seu paper, en l’estratègia mes àmplia de transició energètica i mobilitat sostenible de la ciutat de València i el desenvolupament dels serveis de mobilitat per als valencians.

Transition Cities

Des de Las Naves també es participa en Climate KIC a través de Transition Cities. En aquest context recentment s’ha celebrat el Concurs Transition Cities 2016 en el qual s’han premiat tres projectes pilots innovadors d’eficiència energètica i amb enfocament social que es van a posar en marxa a la ciutat de València durant aquestos mesos.

Vore fotos ací climatekic  

COMPARTEIX:
TW - FB