El projecte GrowGreen inicia les obres d’un corredor verd blau per a vianants a Benicalap

12 de gener de 2021
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es tracta de una ruta de quasi 1.000 metres quadrats en la que s’executarà un espai verd amb un innovador sistema de paviment drenant que recull les aigües.
  • L’obra, que estarà conclosa en aproximadament sis mesos, està desenvolupada per Bipolaire, un dels socis d’aquest projecte europeu en el que participa Las Naves.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa pilot del projecte GrowGreen, és que els i les vianants de Benicalap puguen gaudir d’una ruta verda, localitzada entre el carrer del Foc i la plaça Regino Más del barri de Ciutat Fallera. Es plantegen 995’32 metres quadrats on es plantarà vegetació i s’instal·larà un innovador sistema de recollida d’aigua en el districte.

Segons expliquen des de Bipolaire Arquitectes – encarregats del disseny del corredor verd blau, de la direcció d’obra i un dels socis del projecte GrowGreen del que Las Naves i l’Ajuntament de València formen part- aquesta obra “permet provar diverses solucions basades en la naturalesa, objectiu principal de GrowGreen, entre elles: zones de bio-retenció amb biocèl·lules (zones ajardinades), una conca de retenció d’aigües i sistemes drenants, ubicats sota les zones dels aparcaments, que mitjançant la utilització de paviments permeables filtraran i recolliran l’aigua procedent de la calçada”, detalla Blanca Pedrola.

Entre les accions que es duran a terme en l’adequació d’aquest corredor, es troba també la transformació de la Plaça Regino Más en un espai segur, amb ombra generada per vegetació i una pèrgola, i mobiliari adaptat; així com la connexió per a vianants amb els carrers dels voltants.

Beneficis del corredor verd blau

Aquest projecte pilot de GrowGreen tindrà impactes positius en la zona, entre ells afavorirà el confort tèrmic -a més vegetació, menys estrès tèrmic-, la captura de CO2, una gestió millor de l’aigua respecte la seua qualitat i la reducció del volum de les escorrenties, l’augment de la biodiversitat, ja que s’ampliarà el nombre d’espècies i d’estrats vegetals; i una millora en la percepció de seguretat de la zona en actuar sobre la mobilitat (conversió en zona de vianants d’un tram de carrer), il·luminació i el mobiliari adaptat.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, assenyala que el corredor verd blau “és una més de les solucions basades en la naturalesa que està fent realitat el projecte GrowGreen, el qual, a mesura que avança, ens permet anar creant eixe laboratori d’idees innovadores que volen transformar la nostra ciutat en un espai més sostenible per a viure, i més adaptat al canvi climàtic”.

COMPARTEIX:
TW - FB