El projecte FogGuru permetrà solucionar les fugides d’aigua a València

22 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Divendres passat 22 de novembre es va presentar el laboratori Urbano del projecte FogGuru.
  • Las Naves posa en marxa aquesta iniciativa, en col·laboració amb EMIVASA i el Cicle Integral de l’Aigua mitjançant la qual capacitar a huit investigadores i investigadors de diferents països.

Les fugides d’aigua en el sistema de la ciutat de València suposen un perjudici mediambiental, i també econòmic, que el centre d’innovació Las Naves pretén solucionar amb el projecte FogGuru. En col·laboració amb EMIVASA i el Cicle Integral de l’Aigua, el passat 22 de novembre es va presentar el Laboratori Urbà del projecte FogGuru, amb l’assistència del regidor d’Innovació, Carlos Galiana; la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía; el vicepresident de programes europeus de la Universitat de Rennes 1, Sébastien Le Picard; i el coordinador del projecte, Guillaume Pierre, de la Universitat de Rennes 1.

Durant aproximadament 14 mesos es capacitarà a 8 investigadors i investigadores en etapa primerenca (ESR) per a constituir la pròxima generació d’experts i expertes europees en computació en la boira, o Fog Computing. L’avantatge d’aquest model consisteix en el fet que part del processament de les dades i les aplicacions es concentra en els dispositius distribuïts en la xarxa, en lloc de completament en el núvol; amb la consegüent agilitació del tractament de les dades.

El treball d’aquestes investigadores i investigadors consistirà a desenvolupar i implementar una eina que permeta millorar la gestió de l’aigua a la nostra ciutat, com per exemple la detecció ràpida de grans fugides d’aigua.

COMPARTEIX:
TW - FB