El projecte europeu ReciPlàstic premia als veïns de Sant Marcel·lí per reciclar

13 de desembre de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Després de sis mesos de treball i una gran implicació dels veïns del barri de Sant Marcel·lí, el projecte Reciplàstic conclourà aquest dissabte, 14 de desembre, amb una festa del reciclatge.
  • Serà en la plaça de l’Església (Carrer Arquebisbe Olaechea, 29) de 10,30 a 13,30 hores. Hi haurà ambientació musical, dos tallers perquè els més xicotets facen les seues pròpies figures i aprenguen a treballar amb material reciclat i activitats familiars.

El dissabte 14 de desembre de 10.30 a 13.30 tindrà lloc la ‘Festa de ReciPlàstic’ en el barri de Sant Marcel·lí de València, en la qual es premiarà als veïns i veïnes per la seua participació en la iniciativa ReciPlàstic, englobada en el projecte europeu PlastiCircle.

Aquest projecte s’ha dut a terme entre maig i octubre de 2019 a València i posteriorment es realitzarà en altres ciutats europees com Utrecht (Països Baixos) i Alba Iulia (Romania). L’objectiu del projecte europeu PlastiCircle és millorar i optimitzar la gestió de residus domèstics d’envasos de plàstic en totes les seues fases des d’un enfocament d’economia circular, per a obtindre matèries primeres amb les quals fabricar productes d’alt valor afegit.

El barri de Sant Marcel·lí ha comptat amb contenidors intel·ligents que han permés permeten saber què i com reciclen els seus veïns i veïnes els envasos lleugers. Una iniciativa que, a través d’un sistema de punts, ha premiat les bones pràctiques i ha permés als veïns aconseguir diferents premis com un patinet elèctric o motxilles fabricades amb plàstic reciclat, que seran entregades en la ‘Festa de ReciPlàstic’.

Durant la ‘Festa’ que tindrà lloc en la plaça de l’Església de Sant Marcel·lí (C./ Arquebisbe Olaechea 29) es farà lliurament dels 3 patinets elèctrics als 3 guanyadors de Reciplàstic, que ja es van anunciar fa un mes, així com multitud de regals a totes les persones que hagen participat. En total, han participat 1.100 veïns en aquest projecte. A més hi haurà ambientació musical, dos tallers perquè els més xicotets facen les seues pròpies figures i aprenguen a treballar amb material reciclat i activitats familiars gratuïtes i obertes a tots els veïns del barri.

Projecte europeu PlastiCircle

ReciPlàstic és la marca local del projecte europeu PlastiCircle i està coordinat per ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística) i compta com a socis locals amb el centre d’innovació Las Naves, SAV-S.A. Agricultors de la Vega de València i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya.
València és una de les tres ciutats, al costat d’Utrecht (Països Baixos) i Alba Iulia (Romania), seleccionada per a ser l’escenari pilot de el projecte europeu PlastiCircle que té com a finalitat reinventar el cicle de reciclatge d’envasos i embalatges plàstics.

A més dels socis locals, el projecte compta entre els socis espanyols amb INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes) i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). En total, el consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

COMPARTEIX:
TW - FB