El projecte europeu MAtchUP proposa millorar l’eficiència dels serveis públics apostant pel benestar de les persones

3 de octubre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Representants de l’àmbit públic, societat civil, sector privat i de l’àmbit universitari van analitzar les línies a seguir per a millorar la ciutat en els sectors de l’energia, la mobilitat, àmbit social i TIC.
  • Les conclusions obtingudes durant la sessió participativa seran analitzades i estudiades per a poder implementar-les dins del marc d’acció del projecte europeu MAtchUP, del que València és ciutat capdavantera i pilot.
  • Veure fotos ací

Dins del context del projecte europeu MAtchUP, al voltant de 40 professionals dels sectors d’energia, mobilitat, TIC i àmbit social s’han reunit en Las Naves per a participar en la segona fase de diagnòstic de la ciutat i estudiar així les possibilitats d’escalat de les solucions dissenyades dins del projecte.

Durant la sessió, que es va celebrar en el dia d’ahir, les persones participants van poder aprofundir sobre els reptes i desafiaments de diferents eixos temàtics, posant en comú en finalitzar les conclusions més rellevants per a aconseguir una ciutat més centrada a millorar els serveis que ofereix a la ciutadania.

Serveis públics més eficients en transport i en la gestió d’informació ciutadana

Els professionals de l’àmbit TIC van ressaltar la importància de posar la tecnologia al servei de la ciutadania, oferint la informació d’una manera “proactiva, integrada i ubiqua”. Especial rellevància van adquirir les TIC orientades al sector de la salut i totes aquelles que puguen contribuir a incrementar la participació ciutadana, així com l’esforç per part de l’Administració Pública per a reduir la bretxa digital fins a aconseguir la inclusió total de la societat.

Precisament pensant en el benestar de la societat, els participants de l’àmbit de mobilitat van destacar la necessitat d’apostar pel transport sostenible, especialment l’elèctric i per un sistema públic de transport realment eficient que compte amb un sistema comú de tarifes i amb una flota renovada. Aquests factors, sumats a l’auge del transport compartit i de la bicicleta “produiria una reducció del vehicle privat sense dubtes en les urbs”.

Una ciutat més social, amable i eficient energèticament

Perquè València seguisca desenvolupant-se com una ciutat més intel·ligent però també amable, les persones expertes en l’àmbit social, van proposar una nova manera de “replantejar i repensar”’ la ciutat, organitzant-se des dels barris i vetlant per un correcta equitat entre ells, en la qual es complisca el Pla de Desenvolupament Local i on el fenomen de la “gentrificación” estiga regulat pensant en el benestar dels veïns i veïnes de cada barri.

L’eficiència energètica va ser una de les grans protagonistes durant el taller de treball, subratllant com a referències inspiradores aconseguir desplaçaments lliures de CO2, districtes lliures de gasos hivernacles, la certificació de ciutat lliure d’emissions directes i eradicar la pobresa energètica.

Respecte al foment de les energies renovables es va destacar el suport al canvi de rol de les persones de “consumidores a prosumidores” i l’increment de startups d’aquest sector.

Projecte Europeu MATchUP

València és ciutat far i ciutat capdavantera del projecte MAtchUP que planteja una regeneració urbana mitjançant solucions innovadores en el districte de Poblats Marítims. El projecte MAtchUP té previst el desenvolupament de 52 accions en el districte de Poblats Marítims en les àrees d’energia, mobilitat, TIC i social.

Més informació ací: www.matchup-project.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477

COMPARTEIX:
TW - FB