El projecte de cosmètica natural Maminat guanya diversos premis internacionals i tanca amb èxit la seua segona campanya de micromecenatge

16 de febrer de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Maminat és un dels 15 projectes d’innovació social que estan actualment en l’acceleradora pública Col·lab de Las Naves.
  • És una marca de cosmètica natural i respectuosa amb el medi ambient que fa fórmules senzilles a base d’ingredients mediterranis.

L’acceleradora pública de projectes d’innovació social de Las Naves, Col·lab, presenta un projecte de cosmètica natural amb la finalitat d’aconseguir una ciutat més saludable i sostenible, en el nostre consum diari. Maminat és una marca de cosmètica natural i ecològica que fa fórmules senzilles a base d’ingredients mediterranis.

Maminat ha rebut 3 premis en els guardons internacionals de Cosmètica natural que són els “Organic Clean Awards”: a millor marca de cosmètica natural per a tractaments facials, a millor xampú per a pèl sec o crespat i a millor producte per a la neteja facial per la nostra llet virginal. Així mateix acaba de tancar amb èxit la seua segona campanya de crowfunding, a través de la que han llançat al mercat una nova línia de color que eixirà a la venda a la fi del mes de març.

L’inici de la startup va estar relacionat com la majoria de projectes d’innovació social: intentant donar-li solució a un problema existent. I en aquest cas, que el projecte tinguera triple impacte ambiental, social i econòmic. La fundadora, Natalia Olmo, treballava davant de les càmares en la tele i tots els dies la maquillaven i pentinaven per a posar-se davant els focus. “L’any 2011 vaig començar a patir problemes en la pell i el dermatòleg em va diagnosticar acne cosmètica, una afecció produïda en la pell per l’ús de substàncies tòxiques que porten els cosmètics”, comenta Natalia.

A partir d’aqueix moment, després de provar amb marques naturals i bio, Natalia va començar a estudiar cosmetologia i es va interessar de manera autodidacta sobre els beneficis que tenen les plantes per a la cura de la nostra pell i el seu cabell. Així és com va començar a fer les seues primeres fórmules, a investigar des de casa fins que després de 6 anys va decidir llançar Maminat amb l’objectiu d’oferir una cosmètica natural i ecològica respectuosa amb el medi ambient i ètica amb un mateix.

Un dels avantatges de Maminat respecte a la seua competència és que “usa envasos completament reutilitzables, el 90% d’ells són de vidre, mentre que altres marques aposten per una altra mena d’envasos que no es poden reutilitzar o que són molt més contaminants”, explica Natalia.

Els productes de Maminat són artesanals i d’alta qualitat, i per a la seua elaboració s’utilitza matèria primera ecològica dels boscos del litoral mediterrani.

Al costat de Natalia Olmo, Maminat ho conformen Romina Osuna en la tasca de disseny i Tamara Rodríguez encarregada del màrqueting digital de la marca i augmentar les vendes a través del canal en línia.

Respecte a la seua participació en l’acceleradora pública Col·lab, Natalia explica que “el que més m’està agradant és que veritablement estic aprenent de diferents àrees i no esperava que fóra així. Crec que els mentors que tenim a la nostra disposició estan molt ben capacitats, s’ho prenen de debò i això repercuteix positivament en el projecte”.

A pesar que la pandèmia ha afectat molts sectors econòmics, Maminat ha crescut durant l’últim any, tant en vendes com en treballadores. I encara que durant alguns períodes han hagut d’estar confinades no els ha afectat de manera significativa ja que estan acostumades a teletreballar.

COMPARTEIX:
TW - FB