El projecte ACTIVAGE llança una convocatòria de 600.000 euros per a empreses que impulsen l’envelliment actiu

31 de juliol de 2018
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Pimes, start-ups o empreses Mid-Caps poden inscriure les seues candidatures a la web del projecte (http://www.activageproject.eu/open-call/) des de hui i fins el pròxim 31 d’octubre.
  • Activage -que desenvolupa a València un pilot de monitorització amb sensors que permet a les persones majors seguir vivint a les seues cases amb autonomia- llança ara aquesta convocatòria anomenada Open Call, que compta amb 600.000€ de finançament, els quals es repartiran entre les 10 millors propostes presentades i donaran la possibilitat de desenvolupar-se en un entorn real.

L’objectiu de l’Open Call és implementar solucions madures basades en l’Internet de les Coses (IoT), en els serveis sobre envelliment actiu i saludable que ja ofereix el projecte ACTIVAGE, -emmarcat en el programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea- per a incrementar així el seu valor. «La convocatòria està enfocada a involucrar a Pimes, start-ups i empreses Mid-Caps, perquè puguen oferir les seues tecnologies i productes als usuaris i usuàries del projecte que estem duent a terme i conéixer i entrar en l’ecosistema ACTIVAGE. Aquestes ajudes permetran a les empreses guanyadores validar els seus desenvolupaments en entorns reals, amb una durada de 12 mesos. Arrancaran al gener de 2019», explica el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo.

Els 10 millors projectes presentats es repartiran 600.000€. Es tracta d’una convocatòria pública, a la què es podran presentar propostes des de hui 31 de juliol fins el 31 d’octubre.

Projecte Activage a València

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de València, Consol Castillo recorda que el projecte ACTIVAGE «respon a l’alerta de la Comissió Europea sobre el ràpid envelliment de la població, el qual fa replantejar-se els sistemes sanitaris i d’assistència social, i al mateix temps fa necessitar un major desenvolupament de tecnologies que afavorisquen una major qualitat de vida per a les persones majors».

Tenint en compte aquest marc, el projecte ACTIVAGE nasqué fa aproximadament un any i mig, per aprofitar les oportunitats que ofereix l’Internet de les Coses i el desenvolupament digital per a crear noves formes d’assistència i seguiment de la tercera edat, propiciant un entorn de control i seguretat per a les persones majors i els seus familiars. A València es desenvolupa a través d’una iniciativa pilot en la què es monitoritzen a persones majors de 65 anys amb un sistema de sensors que realitza un seguiment de les seues rutines i vida diària. Aquest pilot està executant-se de la mà de Las Naves i l’Ajuntament de València i de les entitats Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social Integral, (especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres serveis sociosanitaris destinats a persones majors) i Mysphera, desenvolupadora de la tecnologia del pilot.

Activage a Europa

Aquest ambiciós pla de digitalització d’Europa, les seues empreses i serveis públics, compta amb la participació de 49 organitzacions de diferents països europeus i procedents de molt diversos sectors. El 22% són industrials, al que cal sumar 14 instituts de recerca o universitats capdavanteres, 11 grans multinacionals i 15 pymes centrades en projectes d’innovació.

Aquesta experiència a gran escala involucrarà a més de 10.000 usuaris i usuàries, entre persones majors i cuidadors i cuidadores (formals i informals) en set països diferents de la Unió Europea: Espanya (amb pilots a Madrid, Galícia i València) Itàlia (Regione Emilia-Romagna), Grècia (Àtica, Grècia Central i Macedònia), França (Grenoble), Alemanya (WoQuaz, regió de Hesse), Regne Unit (Leeds) i Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku).

Activage a Espanya

Medtronic Ibèrica, líder mundial en tecnologia, serveis i solucions mèdiques, és l’empresa encarregada de la coordinació del projecte i de la convocatòria Open Call. Cal destacar la important participació espanyola en el projecte, ja que tres dels nou pilots que actualment estan en marxa, es desenvolupen al nostre país -a Galícia, Madrid i València- amb la participació de quinze organitzacions procedents del sector de la indústria, grups de recerca, PIMES i institucions públiques.

Més info:

Web: www.activageproject.eu

Web pilot València: www.activagevalencia.eu

Mail: opencall@activageproject.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 732679

COMPARTEIX:
TW - FB